2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

koichipat 發表於 12-10-29 12:03
我星期四先足十二週,你地點坐車去養和架?打的?

我遲你一日足十二週,其實係要過埋十二週先同得人講,定係踏入十二週都已經講得架?

我住奧運站,通常都會坐到去香港站轉的士,怕係銅鑼灣截唔到的士呀....

別墅

koichipat 發表於 12-10-29 23:38
其實我覺得係睇你自己點諗,我見有啲jm一有左就會同公司朋友講,我有朋友講過話要夠四個月先講得tim
而我呢 ...

哈哈,咁橋GEI,我同你一樣咁諗,想低調D,諗住聽日照完OSCAR,一切正常先同老闆講
至於日日見的同事,就應該等見肚人地問先講,
至於朋友,我諗住知道性別先講,費事D人成日問住你係仔定女,好鬼煩

我都係第一胎,不過你又唔駛咁擔心GEI,有D野係你就係你,唔駛擔心咁多GEI

別墅

引用:Hihi,+我都係養和mama,我係養和檢查同順產

原帖由 miuho813 於 12-11-02 發表
Hihi, 我都係養和mama,我係養和檢查同順產....
我係揀駐院醫生...你揀邊位駐院醫生??? ...
Hihi, 你好!
我睇梁子昂醫生架!

別墅

引用:大家好呀....我亦打算在養和開刀生bb+(大房

原帖由 durndurn 於 12-11-03 發表
大家好呀....我亦打算在養和開刀生bb (大房、駐院醫生) (預產期: 5月頭)。
因有以下疑問,所以仍未決定好, ...
你去產檢果陣問番d護士成個total package係幾多錢啦,我諗睇唔同醫生應該價錢有唔同

別墅

引用:我都係養和開刀的,預產期是5月2日,大家交了

原帖由 cyyd 於 12-11-03 發表
我都係養和開刀的,預產期是5月2日,大家交了訂金嗎
未呀!我月尾15週先去交訂金呀,不過我預產期係5/17,遲你幾星期,但係護士話要16週前俾訂,你要留意番喎!

別墅

引用:回覆+happymamaTY+的帖子 Hihi+我都係揀梁

原帖由 miuho813 於 12-11-04 發表
回覆 happymamaTY 的帖子

Hihi 我都係揀梁子昂醫生呀,我預產期5月13日。你揀咩房? ...
我諗應該揀大房呀,驚out budget呀!你呢?

別墅

引用:Quote:原帖由+siuwun0511+於+12-11-14+發表

原帖由 koichipat 於 12-11-14 發表
冇人支持我開刀架,得c6一個
我撐你呀!

別墅

koichipat 發表於 12-11-16 10:26
多謝你你揀定未?

撐得你就梗係揀開刀啦! Hehe...

別墅

引用:大家會唔會報YOGA+呀?+

原帖由 siuwun0511 於 12-11-21 發表
大家會唔會報YOGA 呀?
有諗過,不過有朋友介紹去上Pre-natal Pilates ,係尖沙咀上堂,可能會去試下先

別墅

引用:大家有冇報養和d產前講座呀?我諗住報多d免

原帖由 賴牛太 於 12-11-26 發表
大家有冇報養和d產前講座呀?

我諗住報多d免費講座就算了,唔知夠唔夠?
冇報呀,其實都唔知有冇用嘅...我同你一樣,諗住報d免費talk算lu

別墅

siuwun0511 發表於 12-12-13 22:42
18 week la, 今日去買左托腹帶la

買左邊隻呀?

別墅

koichipat 發表於 12-12-13 22:58
我過多兩日都18w,下個月5號做結構,大家幾時做?

我今日18週lu, 12/29做結構呀!

別墅

引用:Hihi+各位好😄,我是第一胎到養和的

原帖由 MissPong 於 12-12-16 發表
Hihi 各位好😄,我是第一胎到養和的,現在是16W 我搵梁子X E生看的,已經做了度頸皮,測試安全&#128 ...
Hihi, 我都係睇梁醫生ga, 我已經18w2D, 等緊今個月29號去做結構,不過我另外都有係廣華醫院登記,因為in case早產,私家醫院係唔收34週前嘅孕婦,所以登記左都係買個安心,不過我就唔知住深井應該係邊間醫院登記lu。
至於講座,我冇諗住報養和果個呀,因為時間唔岩,我都諗住睇下有咩機構會有舉辦,不過因為我有請陪月,到時佢都會教我點同bb沖涼餵奶,所以有d朋友叫我唔駛聽都得。

別墅

引用:多謝你提醒呀,我應該會去旺角廣華登記先

原帖由 MissPong 於 12-12-17 發表
多謝你提醒呀,我應該會去旺角廣華登記先

唉之於陪月仲未搵........睇黎要面對的 ...
但係你要留意喎,book政府醫院要跟地址ga喎,我住大角咀先可以係廣華登記,你應該要check下如果用深井地址登記,應該報邊間醫院呀

別墅

但係你要留意喎,book政府醫院要跟地址ga喎,我住大角咀先可以係廣華登記,你應該要check下如果用深井地址登記,應該報邊間醫院呀

別墅

但係你要留意喎,book政府醫院要跟地址ga喎,我住大角咀先可以係廣華登記,你應該要check下如果用深井地址登記,應該報邊間醫院

別墅

但係你要留意喎,book政府醫院要跟地址ga喎,我住大角咀先可以係廣華登記,你應該要check下如果用深井地址登記,應該報邊間醫院

別墅

別墅

別墅

回覆:養和 揮手區^_^

諗住遲d要買走佬袋d野,所以今日打左去問養和有咩包for大家參考下:

1)入院時有個welcome pack,內有沖涼液,但姑娘話唔夠用,都要自己再帶
2)1條網褲
3)BB住院期間的奶粉、衣物及尿片

就係咁多,所以大家最好都係跟番張list執番d入院物品喇!

首頁

尾頁

跳至