婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

引用:Quote:solam13214 發表於 15-4-12 00:12 我

原帖由 sukisa 於 15-04-13 發表
我6299...連BB瞓左都想搞醒佢, 有次姑仔同99想同BB玩, 但係BB瞓左, 62竟然話想玩咪叫醒佢玩囉, 唔怕架.... ...
我62都試過,阿仔瞓左,我同阿仔喺房,聽到6299喺門口傾計,99話想見我仔,62話咁咪嘈醒佢囉

水晶宮

引用:Quote:貧窮媽媽 發表於 15-4-13 12:10 我62

原帖由 sukisa 於 15-04-13 發表
咁你點拆招呀?
阿仔醒左,我即埋身餵奶等佢唔好出聲,跟住佢哋等到冇癮咪落左街,然後我即抱仔走

sukisa    發表於 15-4-13 15:18

水晶宮

引用:做咩好憎99?

原帖由 bananaGi 於 15-05-15 發表
做咩好憎99?
99好煩,如果我唔對佢黑面佢就會開始想控制我,成日失驚無神走上嚟,試過帶埋班朋友嚟冇通知就走上嚟,因為我地裝修完,換左鎖所以佢先入唔到嚟,問你食唔食飯話唔食就問點解唔食,唔食去邊約左邊個食嘜,嗰d有咩好食,佢煮都得啦!講到發脾氣先整收線,跟住就打俾佢個女話我地鬧佢,如果陪佢食飯,佢就會越叫越密,隔日就話揾你食飯,連聖誕情人節都可以打嚟話冇人陪自己一個人云云,試過聖誕節最後同佢食,佢由頭彈到落尾,又話貴,又話佢整仲好食,情人節c6話要陪我食飯,佢就塞一堆野俾佢拎返嚟,最後因為重就求其食d野就返去,出花紅請佢食自助餐又係食到西口西面,話邊到邊到仲好食啦!攞生蠔又打尖,去睇演唱會又要帶幾條粟米入去食,講極都唔聽人講,有左又叫d朋友嚟睇我話我肚細,個仔出世仲煩,不過而家見少左就好好多,唔係我崩潰都似

水晶宮

引用:住好近?雖然我不明白,但如果有個奶奶肯煮

原帖由 bananaGi 於 15-05-15 發表
住好近?
唔近,佢唔會幫我湊仔,只會阻我湊仔話呢樣唔好嗰樣唔岩,把聲又煩,冇料扮四條,連買馬佢都可以答嗲話你唔識睇馬

水晶宮

引用:好多人對住99通常都會小氣d+自私d 包括我

原帖由 喵女神 於 15-05-15 發表
好多人對住99通常都會小氣d+自私d 包括我在內!我同99雖然無乜野,但如果第時我有bb,我諗我都唔 ...
如果係阿媽我會俾個仔同佢坐,我坐對面

水晶宮

引用:你地希望將來自己子同心抱點對自己

原帖由 sunshine0613 於 15-05-16 發表
你地希望將來自己子同心抱點對自己?
唔係我想第日新抱點對我,而家就要點對99,兩件事無關係

水晶宮

引用:你99衰乜?

原帖由 Pat68 於 15-05-16 發表
你99衰乜?
衰麻煩,好唔識做,成日想控制人,以前對佢冇嘜野佢就咩都要理,我買牙簽都要俾佢鵝,話我唔識買,要喺邊到買先靚,講一次咪算囉,把口唔收,要無限loop, 係咁話邊有人喺日本城買牙簽架,邊好撩架,d料都唔靚,蠢人先去嗰到買等等,唔出聲佢一直um你,出聲佢都唔收聲,要爆佢先收聲跟住黑面之後打俾佢個女話我唔尊重佢,然後姑奶就揾我老公話我咁對佢阿媽,而家要黑面我99先唔敢同我講野,咁先冇咁煩

水晶宮

引用:係咪個個6299都係咁,我基本上個個星期日都

原帖由 whyivy 於 15-05-17 發表
係咪個個6299都係咁,我基本上個個星期日都奉獻左比佢地,6299姑仔3個一早嚟我屋企打等,跟住去飲下午茶, ...
我接受唔到99用佢筷子餵我個仔,所以每次佢咁做我都會出聲話佢,我62都係成日想引我個仔俾佢抱,我都唔會俾,好彩阿仔都唔so佢,我62係煙剷,出街食飯食食下都要出去食煙嗰d, 所以我唔會俾佢抱阿仔

水晶宮

引用:Quote:原帖由 貧窮媽媽 於 15-05-17 發表唔

原帖由 sunshine0613 於 15-05-17 發表
當然不是2回事,有樣嘢叫身教。
有d JM 舉的6299不好有實例支持重還可以接受。
但更多係雙重標準,自己阿爸 ...
我99做新抱時都冇99,我阿媽做新抱時同99關係好過親生母女,結果我咪又係同99搞成咁,身教係會令我改變我自己初初點諗,會想真係當佢哋係父母,但耐左真係做唔出,就算你想點努力做個好新抱,都要同個99夾至得架

水晶宮

引用:你同奶奶關係緊張所以你會唔鍾意。我同奶奶

原帖由 VickyCY 於 15-05-17 發表
你同奶奶關係緊張所以你會唔鍾意。我同奶奶幾好所以我都好樂意俾個女佢同老爺夾住照顧,咁我同老公就可以他 ...
上次食飯我99想俾天婦羅我阿仔食,又話叫罐可樂佢飲,我仔先兩歲,所以就算關係好我都唔會俾99幫我餵飯

水晶宮

引用:食野呢方面我老公仲堅過我,佢會ban 自己阿

食野呢方面我老公仲堅過我,佢會ban 自己阿媽唔使我出聲,佢媽媽響我地面前會問可唔可以食先餵。所以老公識 ...
咁你99會問會聽就已經好唔同,我99唔會問,你要睇實佢,話唔俾佢仲會襯你冇望佢就想即塞俾我阿仔食,又會係咁話點解唔食得,其實食得啦無限loop

水晶宮

引用:可唔可以叫老公出頭呀?佢做醜人好過你做。

可唔可以叫老公出頭呀?佢做醜人好過你做。
佢會出聲既,但有時我老公望唔到就會我出聲,老公唔係下下望實,得我會牛咁眼咁睇實

水晶宮

引用:我明白你感受!我都同6699住!距地好煩又唔

原帖由 番薯bb 於 15-05-19 發表
我明白你感受!我都同6699住!距地好煩又唔聽人講,要人聽距套!我仔4個月話比湯飲,又話要一定要買學行車… ...
係呀!真係同我6299一樣呀!學行車真係講到阿仔識行先唔鵝我,日日都話學行車學行車,煩到死,但同佢哋住過之後我同老公搬左,有比較就覺得日子過得好幸福

首頁

尾頁

跳至