自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我爸媽好在乎d 親戚 有個舅父貪威識食 口賤 我好討厭佢 無視算了
te quiero mucho mi amo

男爵府

忌廉溝鮮奶 發表於 19-3-25 00:20
可以用電腦打字了
唔知佢會唔會上BK,不過睇到我都唔驚。
佢比我早入門,我入門後就一直覺得同佢同枱食飯都 ...

其他唔講 玩具果度 我仔喊 我會馬上抱住佢 大聲講 你有禮貌 媽媽愛你 而家媽媽帶你去買玩具獎勵你 如果下次啊邊個黎我地屋企 你會俾佢玩嗎 乖仔阿媽而家帶你去買玩具 唔好玩人地d 玩具 佢咁做無禮貌 然後走 唔會再上去 其實親戚所謂親戚 可有可無 如果你老公咁q 多要求逼你面對 賤人 令你仔難過 我一定反面 你都唔硬d 保護阿仔 你個仔以後係學校都會俾人蝦有咩性格阿媽就有咩仔 喊無用 要講到佢明白發生咩事 邊個對邊個錯 佢做對就要獎勵 委屈係你自己做成 做阿媽要個仔跟著做庵春 就死得

男爵府

Moti 發表於 19-3-25 00:26
唔好介意呀,絕對唔係幫佢講說話,但你講嘅幾件事都係好小嘅事。如果咁容易令到你唔開心,我覺得會唔會係 ...

洗剩三個碗除非得一次啦 否則擺明玩野 如果係我 我會教啊仔你有大能力先可以選擇俾或者唔俾 會轉化教啊仔其他野 小朋友細 你講咩佢都接受 你咪俾佢覺得自己阿媽成日俾人蝦! 齊人你都可以望住佢問 d 同事之間最鍾意果d 扮假笑問下佢 係咪以後唔使來往 佢個仔唔鍾意我啊仔 你要夠假 對尼d 人

男爵府

忌廉溝鮮奶 發表於 19-3-25 00:54
JM 你講得好啱,好應,我系庵春,所以我仔就變成庵春仔。

我希望以後日子可以努力改變自己,將自己變得 ...

我同我老公就係會係街同人鬧交果d 性格 所以小朋友一定唔會俾人蝦 要教佢咪蝦人 好似我咁 我最記得我七八歲有一次我屋企食飯 我舅父係咪彈我媽媽d 送 我自己入廚房喊 後來媽媽入黎見到一齊喊 我到而家三十幾都記得好清楚 尼d係童年陰影 你唔處理好 你小朋友性格就會形成 六歲前係小朋友性格觀念的重要性階段 你性格係有你好處 但遲d讀書遇到其他問題 會否俾人蝦呢又

男爵府

BKsquare 發表於 19-3-25 00:59
呢d擺明扎馬

唔俾掂玩具

爆佢一次 要係全部人面前 每樣嘢咪鬧咪喊 有咩講清楚 唔帶負面情緒地講 不過你性格應該唔敢 不如帶我去 我講 (emoji)哈哈哈

男爵府

忌廉溝鮮奶 發表於 19-3-25 01:00
唔系一次,系一直都系咁。

所以有時我都想學佢,剩四個俾佢。

我叫waiter 收走埋果四個位添啊 玩到咁串

男爵府

wahahaic 發表於 19-3-25 01:17
我一定唔會忍呢d人!爆左九年!以為好好恰!一句同佢講咁得意嘅細嬸、餐餐洗碗洗淨三隻既?你媽咁教你架? ...

假面同事果d 單打笑話最適合 又唔反面 又腰到你應 不過樓主有咩性格就要咩老公 咩小朋友 蝴蝶效應 你試下我係你 如何老公叫我去 睇下佢會唔會俾我小到佢反唇? 打狗睇主人 對家個大仔都唔怕你 唉 嬲

男爵府

^—^ 發表於 19-3-25 01:20
睇完都鄧你嬲,一係你夠薑鬧返轉頭,一係唔見,呢d親戚要來把鬼....
...

有d 仲賤格 問你借錢唔成功嬲你添

男爵府

^—^ 發表於 19-3-25 01:29
比人借左銭唔還當老奉重賤,好似前世欠左佢咁,總之,一樣米養百樣人,如果撞到啲咁嘅瘟神,走開啲好過:th ...

我地當然醒目啦 老一輩永遠有d 死要話係親戚所以要點點點 各樣無理要求

男爵府

大戶 發表於 19-3-25 01:28
睇完36樓,我明,因為以前我屋企啲親戚都係咁,所以我一早都係個句,不見即散,以後有乜聚會叫 c6自己去,同 c6 ...

要你夠硬先得 好明顯樓主性格唔係 否則不會俾下蝦到咁

男爵府

lihoma1869 發表於 19-3-25 02:07
我老公佢亞哥同佢老婆都係!
我哋叫佢哋,唔會應,當聽唔到!
我教個仔叫佢地,一樣唔睬!

咁究竟個八婆係聾定反應遲緩呢 咁小學雞

男爵府

^—^ 發表於 19-3-25 10:21
自己隻佬吾醒,甘咪一世同佢還,總之該煨.....

男女身家 家底 邊個搵多d 決定邊個有say 做足禮數 但其他你咪踩過黎 唔鍾意可以一世唔見

男爵府

ANNAFRIEND 發表於 19-3-25 11:09
呢d老師,比佢教好大獲

鬧到人自殺都係老師 我會同啊仔講咩人都唔係大曬

預防果d 補習班 學校老細 長輩親戚 的性侵犯 性騷擾 男女 男男 咩都要教

好似世越號就係太聽話死三百人 咩事自己都要用下腦

男爵府

lihoma1869 發表於 19-3-25 13:34
可能係又聾又遲緩!99仲鬧埋佢哋,點樣同人講自己係做老師,連咩叫禮貌都唔識!

...

好想知佢有咩反應

男爵府

lihoma1869 發表於 19-3-25 21:47
個餐飯佢倆公婆冇出過聲,全程黑面直到散席!一枝箭咁走先!
其他親戚當見唔到佢哋咁!又唔敢出聲!
至從 ...

佢老公好明顯幫親不幫理 仲好 唔見面最正 而家香港地都唔拜年啦 親咩戚啊

男爵府

Chong_fanfan 發表於 19-3-26 06:43
我呻吓都吾得,老公已講明,最鍚這個細佬,叫我吾好投訴,佢吾會聽,吾會因為我地d女人而影響佢地倆兄弟感 ...

你叫佢食x啦 咁仲好 你細佬係寶我個仔都係 要見你自己去 我個仔俾人搞喊你老公都唔出聲 你就要出聲

男爵府

好簡單 我個仔餓 帶佢出去食又好點都得 夠鐘走人 自己走 話仔要訓 老公鍾意留留飽佢 flexible d 我唔會白坐

男爵府

Chong_fanfan 發表於 19-3-26 08:20
佛係左喇,嘅然老公吾like , 我老公都知嗰女人有問題,但佢吾會話佢,因佢好(emoji)細佬,叫我大方d 喎, ...

佢錫細佬無所謂 但個仔喊唔理?搞錯啊

首頁

尾頁

跳至