自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家可唔可以幫我諗諗, 我係細公司做緊, 公司做投資買賣, 閒時做下老闆私人野, 得老闆同佢個仔, 佢地3,4點就閃, 有時都唔返, 做晒野就好得閒, 得自己一個, 上網訓教煲劇都冇人理, 返5日, 人工1.1k, 7日大假, 有雙糧~我朋友叫我去見佢間公司shiseido, 做會計文員, acc dept 16個人, 人工1.1k, 有雙糧同花紅, 12日大假, 有得拎公司野用下, 返5日, 某d時候要ot, 但人多就人事複雜, 同應該會多野做d, 我未覆佢做唔做, 我應該簡大公司定細公司好~
我將軍澳白田2邊住下,因為有個1歲半囝囝要2邊走!
依家份工返荔枝角,shiseido返九龍灣。

大宅

回覆:轉唔轉工好!

求下大家比意見我

大宅

引用:benefit無咩大改人工一樣唔會轉

原帖由 yukitsoi 於 15-06-13 發表
benefit無咩大改

人工一樣
人工係一樣,但多左d福利,同過試用期有人工加囉,我依家呢度應該唔會有人工加!

大宅

引用:Quote:原帖由 vickiling 於 15-06-13 發表

原帖由 yukitsoi 於 15-06-13 發表
有幾多人工加? 你有小朋友,仲係事業博殺期嗎? 要ot又無咁free
唔知加幾多,但一定好過我呢度冇人工加,其實我但求安安穩穩做得耐就算,有個小朋友緊係唔想ot啦!

大宅

回覆:金有喜 的帖子

係大昌行呀,所以諗緊去唔去,個gd話個位唔忙唔難做

大宅

睇晒你地咁多個既留言啦,啦該晒你地比意見我,我決定唔走啦,係,大公司真係好吸引,但畢竟我唔係18.22,我只求一份安定冇壓力,準時收工既工收工返去陪囝囝,同埋我好驚人事關係,依家自己一個幾好,老闆都幾nine,諗諗下都係唔好搞咁多野,唯持原狀算,thx all

大宅

引用:Quote:原帖由 vickiling 於 15-06-13 發表

原帖由 good_pig 於 15-06-13 發表
而家間公司有冇摺既危機?

如果想發展就走,想hea就留低。留低預左就無發展
唔會摺,因為老闆好有錢,間公司係拎黎炒股同將自己買既物業放租,佢自己有10幾個物業,所以唔擔心佢接,佢仲驚冇人幫佢做野

大宅

引用:比我唔會轉 人工又一樣 你依家份工咁正 點

原帖由 美味 於 15-06-13 發表
比我唔會轉 人工又一樣 你依家份工咁正 點解放棄
有2,3個fd都話我唔做,介紹佢地入去,話呢d hea工邊度搵

大宅

冇呀,我朋友02年係入面做緊,佢好想我入去幫佢手,但佢都有提過下個位d人走得好快,本來佢話14個月糧加花紅,我先心郁郁想轉,點知hr話得13個月糧,我先停一停諗一諗,其實我有答案應該唔去果度做,但驚好似好傻,有大公司唔做,所以先問下各位,多謝你地既意見

首頁

尾頁

跳至