嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

fishcmy 發表於 19-4-9 17:58
我想分享一下之前帶仔仔去睇牙醫的經驗,等日後有需要的JM作參考。但好長… 話說仔仔12月說牙痛,佢又未睇 ...

你好呀我嘅經驗同你差唔多 囡囡5y牙痛 去睇普通科牙醫就咁幫佢補咗 之後佢keep住有嗌痛 我再睇嗰個牙醫已經話隻牙唔得要杜牙根 一係脱左去 我後悔當初點解唔搵專業嘅兒童齒科醫生 之後再搵多個牙醫問意見 第二個牙醫話 幫我女脫 脫脫下我個女係咁掙扎 推開支針 隻牙已經叫鬆咗 但有剝唔到 之後我個女對牙e都有恐懼 再去睇兒童齒科 佢要(文)氣麻醉 隻牙已經鬆咗想要都到唔到 要直接脫牙 仲有四隻蛀牙 埋單12100

男爵府

我想分享一下之前帶仔仔去睇牙醫的經驗,等日後有需要的JM作參考。但好長… 話說仔仔12月說牙痛,佢又未睇 ...

羅醫生幫佢杜牙根有冇落麻醉?係(文)氣麻醉定係就咁打針麻醉? 如果就咁打針麻醉 佢五歲都算好叻呀

男爵府

fishcmy 發表於 19-4-13 15:55
我前前後後都睇左4個牙醫

我都睇咗三個, 但我真係好後悔點解一開頭就咁畀個牙醫補咗就算,應該一早要去睇兒童齒科,可能佢隻牙仲有得救 , 去睇第二個牙醫 ,佢幫佢剝 , 剥到半路勁激動, 而家去一要坐喺牙醫診所嗰張床佢,佢就會不其然地企起身坐起身 , 無論檢查定係乜嘢佢都勁緊張

男爵府

fishcmy 發表於 19-4-13 16:13
甘你囡囡依家攪掂未?

已攪掂,但到我要攪

男爵府

fishcmy 發表於 19-4-13 16:45
甘大人就選擇多好多。而羅牙醫那裡我都見有大人去睇,講真,補牙1000蚊一隻唔算太貴,我仔仔本身在大埔補牙 ...

但我失敗了,要找專科

男爵府

fishcmy 發表於 19-4-13 16:45
甘大人就選擇多好多。而羅牙醫那裡我都見有大人去睇,講真,補牙1000蚊一隻唔算太貴,我仔仔本身在大埔補牙 ...

我同女都係比呢個牙醫搞成咁,大角咀沈x成,你地自己小心

男爵府

我想講你呢個醫生呢都算收得貴 ,同係兒童牙科醫生 ,佢整隻牙要3000蚊起跳,我個女都係剝牙呀 千一, 補牙千五,麻醉另計

男爵府

tingtingchiu 發表於 20-10-21 07:17
hello你好,請問可否pm兒科牙醫資料? 我仔5歲要杜牙根,感謝!

張虹莉

首頁

尾頁

跳至