自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

希望再明天

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

艾菲BB 發表於 19-4-11 10:51
2019年3月13日?成個月前?

我琴晚叫c6睇他手機,
3月13日又私下問C6,
好驚呀!

珊瑚宮

ggbwong 發表於 19-4-11 11:07
即係如果c6拎左奶奶d錢,奶奶就會叫樓主還? 上個post睇極都唔明。

99她好鍾意間唔中,放錢係佢地仔女度,

我好怕欠人錢,咪馬上俾番99,

當初係99講送1萬俾我地入伙,2萬代叔仔俾你地.

我收1萬留住先其他唔要!咁就中伏了!

我咪講唔要呀!唔要呀!

有次我返陸唔係屋企,叔仔就上嚟放錢係度話係佢,
我C6又收咗,到夜晚返屋企再問叔仔到係話是自己
我好不安呀,第2日過番5千先,再睇定些先!

珊瑚宮

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

珊瑚宮

choco_soup 發表於 19-4-11 23:29
好強既summary。

樓主奶奶表達麻麻同思想一樣。

而家唔係叫還,係俾番錢99

99諗住叔仔佢自己個唔洗出錢搬嚟住,
99成功啦⋯⋯

我用儲嘅錢現住屋企上年換窗
,4年期間分段買,公屋按金呢
買新家俬,電視,雪櫃,冷氣機,洗衣機,煤氣爐,
燈,電視櫃,電腦桌,衣櫃,翻身地板同牆等,
全部要錢買的,99係要我留俾叔仔,99講代叔仔俾2萬舊屋企物品留下,
你地2萬就用買過晒家電同裝俢,俾多你地啦!
如果唔洗留俾叔仔,我就唔洗再從頭買過.
問銀行借錢,自己儲嘅錢差不多已經用晒係而家住緊地方!

我爸媽問我點解唔搬舊屋物品過嚟,要買過?
冇話俾我爸媽知道.

珊瑚宮

belgiumchoco 發表於 19-4-12 00:22
叫c6睇他手機?佢平時唔睇自己手機?要你叫佢先睇?

我唔睇c6電話,間唔中叫他拎電話我睇,

我驚萬一99她私底下又放錢係C6度,
到時仔係要賣仔還

珊瑚宮

whyyou 發表於 19-4-12 00:33
明唔明都好啦,有樓主喺度多好多樂趣㗎,大家咪當猜謎語囉

猜謎之迷外星語文

珊瑚宮

mln 發表於 19-4-12 00:14
哦~謝謝你的用心再次重複

支持你, 唔好收, 費時日後話你們曾經何時使佢老人的錢。 反正你又唔係 ...

但而家仲提C6洗她錢,己一早還又提.

珊瑚宮

choco_soup 發表於 19-4-11 23:29
好強既summary。

樓主奶奶表達麻麻同思想一樣。

唔一樣架啦!

珊瑚宮

Jasmine-4711 發表於 19-4-11 18:32
99曾經每個仔女放二萬,年初要樓主C6還,C6洗晒,樓主話分期還。99四圍唱,C6大哥要佢地即刻還,樓主用私己 ...

1萬初初話送入伙禮物,
2萬我冇收係C6收,我擔心係99,過番5千先,
問多次叔仔話係他放心用,收咗真係驚慌唔放心

珊瑚宮

Pinky...tungsss 發表於 19-4-12 00:52
懷疑係同一個人

邊個?

珊瑚宮

kk80400 發表於 19-4-12 00:53
可能係大陸人關係,唔係太識廣東話掛

香港出世我

珊瑚宮

chole_bb 發表於 19-4-11 19:47
其實最唔明點解要回番$5000比叔仔

驚係99的錢,回番5千,
2萬係叔仔見過唔係度拎俾C6

加上快派匙要攪入伙須要錢⋯⋯

珊瑚宮

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

珊瑚宮

hhz 發表於 19-4-12 18:13
咁你地咪真係用過奶奶錢囉,你預左要俾人講成世。

C6拎,我冇份用過,

而家俾番錢叔仔,冇欠過他家,
同埋我交埋6月份租,
我地5月尾搬走!

自己睇下二手有冇人唔要同分段買

珊瑚宮

瑤瑤~ 發表於 19-4-12 19:52
其實樓主都要明白,你同c6一日仲係夫婦,就算每次99俾錢都係c6收左洗晒無經你手
在99心目中都係你們一家用 ...

有份用我也甘心命抵比99佢話.
c6着到身光頸靚,我就着到成個姐姐咁
有時諗我係咪奴隸定係他老婆
C6除返工收工食飯沖涼大小便
其他唔會幫我的!
一叫他做話我阿仔返學後
你咁多時間幾舒服啊
有次叫C6幫我帶阿仔vv,他又黑面講:我收工返屋想休息一下唔得為有我自己做番.
琴日跌電話係差館打電話俾C6
打幾次(可能工作忙碌)先接聽我馬上講我跌咗電話係差館C6講:我食緊飯唔得閒遲D打嚟
仲有今晚收工剪頭髮先返~收線!
我連早餐都未食,又趕住出番張SIM卡,買電話
去銀行改密碼,趕快去阿仔等校車
講衰啲差啲連我個仔傷殘津貼要俾埋99
我個底線唔好搞我父母嗰啲金器,信用卡
同阿仔千幾蚊津貼!

珊瑚宮

MM2H 發表於 19-4-12 21:13
你係ftm?
照咁講你老公真係靠唔住,小朋友返全日嗎?考慮吓搵份pt,慢慢自己儲起錢先,唔好再涉足男家嘅錢 ...

我ftm呀,仔讀全日特殊幼兒園,無人湊得我
中心又多活動,間中會有親子訓練.

有時放學後接仔再去訓練其他,
一星期2堂.

希望出年搵到好些特小讀,
我就抽到5小時工作,
想揾可以係屋企做或近屋企

謝謝你們的

珊瑚宮

瑤瑤~ 發表於 19-4-13 01:27
仔仔升小,希望你到時抽到身搵份pt都好,之前有人分享做學校派飯姨姨,跟足學校假期可能都岩你架
你c6咁對 ...

己冇好耐唔怕,
就係想搵啲part-time可以跟學校假期
派飯都好呀小食部啊清潔啊!

我估計我C6係亞氏保加症,

叔仔自閉,99講的!

我呢就讀寫障礙

謝謝你們!

我宜家同叔仔關係都OK嘅

珊瑚宮

Fion710 發表於 19-4-13 12:40
樓主,派飯EE長期請人,時間快過同成班C9好開心,放工又可以攞飯盒生果返屋企,慳好多,加油 ...

謝謝妳,遲些搬過去長沙灣好些,
又近阿仔返學,唔洗轉2次車!

珊瑚宮

瑤瑤~ 發表於 19-4-13 17:03
我都好覺得你c6似亞氏保加,但唔好意思問你
你c6的行為思想只係得佢自己咁,完全代入唔到別人既處境,唔會 ...

就星期五我已準備兩封中英文地址水電費單,
叫C6佢去銀行轉新地址。
C6就攞咗中文冇攞英文跟住銀行,
職員講要英文地址,
c6打嚟問我英文地址喺邊
我咪再講中英文地址,放c6銀包側邊
冇睇就出咗街,嘔血。
他又要返屋企攞,我出門前已經提佢兩次,
都望清楚先出去。?

亞氏保加好難發現。

首頁

尾頁