自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

老翻太太 發表於 22-7-31 17:58
請各位集中入來留言,不要讓主辦單位得過且過,A字膊
想請問主辦單位係指 MakerVille/ viu?

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

老翻太太 發表於 22-7-31 18:30
係,還有大國文化
明白了!係一籃子嘅~

珍珠宮

老翻太太 發表於 22-8-1 13:52
軒公po了ig, 佢話協助主辦單位book酒店,錢應不是他出
即係唔單只班 Dancer 好信任軒公,連花姐都好信任交埋12子俾軒公輔導。

而軒公同主辦單位又係過程中有接觸溝通的?

珍珠宮

李生仲唔出聲話照顧阿峯的醫療費用嘅?

大家都係傷者嚟喎~

珍珠宮

一時一樣!

傳聞話調查中唔方便、公司有禁令、出唔出聲都有人鬧…多多原因咁去合理佢哋潛水。

但係又突然一個一個咁排隊現身,咩玩法?

咁大間公司上上下下都無膊頭嘅…考驗公眾的記憶力嗎?

珍珠宮

jimliu713 發表於 22-8-5 21:15
又一個出聲了。

MIRROR上周四(28日)舉行的第4場紅館演唱會發生墮屏嚴重意外,導致兩名舞者受傷,令一班鏡粉大為擔心 ...
早幾日返完九龍灣公司,圍上黑布下唔知見完邊個高層後,就開始陸續上水派定心丸俾鏡粉(米飯班主),他們將會站起來~努力嘗試返出來-

小圈子電視台圍爐夠暖夠支持的話,話知你(外圍)嘈到天荒地老啦!

雖然,仍在調查中未必存在刑事責任,不過話晒係因為做佢公司的表演而受傷,對真正受傷嘅傷者支援/關心的吝嗇…

被看在眼裡;記在心中了!

珍珠宮

kk1979 發表於 22-8-6 14:25

我識得班有智慧嘅鏡粉都睇得出係鏡公司想淡化,佢哋都會企係 ...

高層重視鏡粉嘅睇法,都唔係今日嘅事,對鏡粉嘅出錢出力瘋狂消費的帶動係功不可沒。突然變咗講句說話都要睇公司面色,好慘慘豬係受害者…咁之前啲亞洲最具影響力的人士係假架?
以後唔好再唱獅子山下啦!玩潮州音樂吧啦!

珍珠宮

購物狂媽媽 發表於 22-8-6 22:03
覺得政府好似想不了了之,楊潤雄暫時話係金屬疲勞,講到好似係意外,工程公司唔使負責咁
...
金屬疲勞有好多原因,主辦單位有冇正確使用都有影響,例如:設計時無預到個大電視係會上下不停升降,都有可能做成疲勞。

珍珠宮

apple~y 發表於 22-8-7 17:13
我睇番mkv ig 7月28日原來出左post
致歉,應該唔多人為意
由政府主導的調查小組,都持續交代調查進展。因為知道市民高度關注事件。

主辦單位…聲明後做過啲咩?安排12子輪間上水報平安、花姐脆弱外....

真係睇唔到主辦單位有幾著緊去查~出事原因。

珍珠宮

sasa@uk 發表於 22-8-7 19:32

你又知唔著緊 ? 要日日報先係著緊 ? 一陣又話提起都ptsd

一堆悔氣說話衝埋嚟…我睇到你好著緊呀!

但真係睇唔到主辦單位有著緊,你睇到嘅不如分享下囉!

珍珠宮

apple~y 發表於 22-8-7 20:03
我明你意思
所以我都希望查明真相
提外話

還有一點:主辦單位有持續跟進的話…阿峯的情況,家屬要透過呂校長發放嗎?

珍珠宮

littlecar 發表於 22-8-7 20:10
青山有人話:「私下著緊要同你交代!」着横下呢種青山文化!
...
出面啲帖…我知有好多“我不是鏡粉”的人四出為12子說好話。

主辦單位都維護,第一次見~

珍珠宮

mlcbb 發表於 22-8-7 23:40
政府介入之後,紅館封場,所有野唔郁得,你覺得主辦可以查到乜?
唔係我覺得,係上面28號聲明後,29號仲有一份,其中承諾…

大會已主動聯絡公司“內外”所有有關單位進行徹底調查。調查方向包括事故發生原因及是否涉及人為疏忽 原文網址: MIRROR演唱會|MakerVille再發聲明:若發現涉不當行為會立刻報警 | 香港01 https://www.hk01.com/sns/article/797911

主辦單位都唔覺得自己無嘢可以查喎~

珍珠宮

mlcbb 發表於 22-8-8 00:10
我們會於今日上午聯同政府相關部門,以及總承辦商及其次承辦商開會,以對今次事故起因作出徹查。

咪話左 ...
公司會內外調查,我已經自己加咗括號上去,你都忽視嘅話…無你辦法啦!

珍珠宮

littlecar 發表於 22-8-8 00:03
一定查咗, 不過律師一定等政府查到咩先出招, 所以宜家主力教所有人點落口供
...
你唔驚人「大」你…你又知?

內部機密你點知㗎!我連出事嗰日邊個係“監製”都未知喎!

珍珠宮

mlcbb 發表於 22-8-8 00:57
無實質物證既調查唔會有結果。

就算搵到十個可能性,但實際可以係第十一個原因導致意外。係咪可以現階段 ...

笑了講意義

政府公佈金屬疲勞,都附註有好多可能性。咁你認為政府咁做係無意義的?

前文係講緊睇到政府有交代進展,而睇唔到主辦單位有任何跟進的消息,甚至阿峯的消息都係透過呂校長,大家先知道。

如果,你覺得一間擁有強大背景母公司支持的主辦單位,隱身多日之後,派12子同阿花出嚟賣慘,都唔交代下進展係合理嘅,我唔會質疑你。
而主辦單位嘅潛水,對每一個人有不同意義,我就覺得係無膊頭嘅表現。

珍珠宮

littlecar 發表於 22-8-8 14:18
咁MO 爸都多謝政府咪證明有為佢地一家既佢會感恩,
但相對無提12子同公司
...

張敬軒有出力Book 酒店,都得到唔少掌聲,我唔相信主辦單位有低調做咗好事唔出聲,因為唔多唔少都會對公司形象有改善。

MakerVille睇網上資料,2022年4月先分拆成立,搞不好摺咗佢,再開過間囉!

香港人善忘…甚至佢母公司係邊間都好快唔記得!

珍珠宮

littlecar 發表於 22-8-8 16:27
上市公司做商業登記真係好易,CO SEC 開慣,有D係掛名同做一D PROJECT,如果有咩事減低對母公司影響。 ...
不停俾記者追問…香港仲有呢啲良心傳媒?

珍珠宮

可愛教主2 發表於 22-8-9 11:54
大國文化好似阿倫有份投資
係?!咁奇怪~

我反而聽到好似連FWD 保險都係李生有份的

珍珠宮

littlecar 發表於 22-8-10 10:46
就係奇在係呢D時候仲可以幫佢地做宣傳,
講真佢地似無咩才華既精神領袖,
同邪教真係好似,
目的應該係減少退票的損失啦!

俾訊息鏡粉佢哋會返出嚟嘅…

收到12+24口號後,就開始圍內話唔好退票,等佢哋返出嚟。。。喺等待嘅同時,要不停網上loop 啲歌同片,令佢哋保持點擊率、流量。

大家好有愛咁去做同一件事

首頁

尾頁

跳至