懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

想問下要睇BB方唔方便? 食奶時係媽咪去BB房定係護士會抱BB出黎比媽咪餵?
仲有, 係唔係我地帶咩牌子奶粉去都ok? 因為聽人講政府醫院就有限既..但我估私家唔會管呢樣架可??

伯爵府

lymchau
唔該晒你呀~
我仲想問下..係唔係開刀生..會無咁多惡露? 我聽人講醫生係聯針前會幫我地清埋...係唔係架?
我次次去覆診都唔記得問醫生呢點呀...
咁聽落養和都幾ok..我未試過住醫院..所以都有d 擔心呀..

伯爵府

lymchu
icic..咁我就唔駛準備太多產後衛生巾喇...呢d 野貴就唔貴..只不過買多左又無咩用咁囉..
你搵李醫生架? 我以為佢退左休無幫人接生添..我同我細佬出世都係佢接架..真係3x年前喇..
你咪話麻醉後有嘔既? 咁咪好辛苦囉?? 同埋, 打左針幾耐之後就開始下身無知覺??
仲想問下..護士有無教媽咪餵人奶??
唔好意思呀..咁多問題...

伯爵府

原文章由 lymchau 於 07-11-7 11:40 發表
其實D房都幾緊張, 好彩幫我留到房, 如果唔係就要住2人房 (因為8人房好FULL), 我本來都想住2人房, 房費唔緊要, 但係醫生費及其他貴用都要差不多double, 咁我想, 算啦, mama住得差少少無問題啦, 最緊要囡囡無住得差就o ...

係呀..我都係打算住大房咋..如果要住二人房..就爆晒 budget...醫生費同雜費都會貴好多...

我就二月尾生..希望到時有房喇.

伯爵府

普通房──五日四夜HK$17,800
普通房──六日五夜HK$18,800
半私家房──五日四夜HK$25,200
半私家房──六日五夜HK$27,000
私家房──五日四夜HK$39,800
私家房──六日五夜HK$43,800
未產或產後延長住院 (包括房租及護理費):
普通房每日HK$1,000
半私家房 每日HK$1,800
私家房 每日HK$4,000

養和個web page 有講架..http://www.hksh.com/index.html
基本package 就係咁喇..但仲要睇埋醫生收費...

[ 本文章最後由 CLK-MB 於 07-11-7 20:47 編輯 ]

伯爵府

lymchu
我見養和話weekdays 朝八晚十, 或者其他時間都要收手術室附加費(唔同時段有唔同收費)..想問係唔係呀?

伯爵府

原文章由 lymchau 於 07-11-12 22:19 發表
問得好, 係免費提供wireless boardband services, 帶住notebook就ok啦, 我係床日日上網, 幾正呀!

咁又幾好喎...起碼悶起黎..都可以上下網呀~

伯爵府

原文章由 momo814 於 07-11-12 17:17 發表

有無好介紹大家

我個醫生都係順產開刀都接架..你有興趣可以pm 我拎資料

伯爵府

原文章由 lymchau 於 07-11-13 10:02 發表
要帶巾巾同網褲, 尿片就不用啦, 醫院比!

想問下呢..其實開刀生..係唔係都係著網褲會好d??

伯爵府

原文章由 lymchau 於 07-11-13 14:49 發表
手術後姑娘會提供網褲, 仲幫你著, 我買左兩條都係用左一條, 其餘時間我都係著disposable underwear.

不過網褲其實都幾好著, 姑娘話通爽D!

o..連網褲都包埋..咁真係唔錯喎! 係呢..d 巾巾係唔係話有分有扣同無扣呀? 我地應該預備邊隻?

伯爵府

原文章由 lymchau 於 07-11-13 15:11 發表
準備2包高x絲貼(無扣)的巾巾同一包disposable underwear 就ok 啦, 網褲1to2條就夠啦! 住5日醫院only ma.....

thank you~

伯爵府

原文章由 christmaslily 於 07-11-14 09:10 發表

多谢你回复。我都情愿食自己妈妈煮的饭。

医生捂比老公陪产?我医生建议我老公陪产呀,话呢个系好好EXPERIENCE。 不过我捂知手术室姑娘比捂比拍VIDEO,影相应该OK。我医生仲建议我用医院提供的托腹带,看看感觉如何先 ...

應該可以影video 架..我有朋友係兩年幾前向養和度生...又係開刀..佢都有影到. 我地仲睇過添~ 其實唔會影到d 咩 '血腥場面' 既..因為醫生護士咁都圍住晒喇. 老公只係影下媽咪...同埋..阿B比人抱出黎果下囉.

首頁

尾頁

跳至