時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

asd456 發表於 19-10-3 18:46
我真心唔明白,無遊客,無人出街食飯,無人購物,跟住各行各業開始栽員!

點解仲有人支持佢哋嘅 ...

因為有啲人失業失唔到佢,例如教育同醫護同社褔。

伯爵府

LeoChung_FB 發表於 19-10-3 22:07
而且最多咪D大企業賺少左錢,對我地星斗市民影響根本唔大。而且香港大把其他職位愁揾唔工(例如巴士、保安) ...

大企業賺少左錢,對我地星斗市民影響根本唔大。而且香港大把其他職位愁揾唔工(例如巴士、保安)?

大企業賺少咗錢佢可以cut門市,cut headcount,請問被cut嗰啲唔係你口中的升斗市民?大把職位?到時經濟下行就唔係大把喇。巴士司機保安?馬死落地行無錯,但可能人哋做開文職諗住安安穩穩做多幾年先退休,而家臨老先要轉行?大學畢業生諗住搵文職,你又叫人去做司機保安?個問題係人哋本身有得揀蘋果同橙,你係要搞到人冇得揀,仲調轉叫人揀個佢根本唔太想要的檸檬,食唔落口。

其實你哋想要點的民主?只有你哋可以話事的民主?意見唔同就可以打人的民主?

伯爵府

LeoChung_FB 發表於 19-10-3 23:24
回覆 SullytheMonster 的帖子

呵呵你地藍絲唔係崇尚元朗白衣人同黑警打人嘅咩?點解而家又話人地滅 ...

我有講過我支持元朗白衣人打人?
你咁樣老屈我,好難討論落去。

伯爵府

LeoChung_FB 發表於 19-10-3 23:24
回覆 SullytheMonster 的帖子

呵呵你地藍絲唔係崇尚元朗白衣人同黑警打人嘅咩?點解而家又話人地滅 ...

唔該好心睇吓自己寫咗咩,有冇矛盾的地方。

”係你自己支持極權,唔要民主。就唔好怪人唔民主咁對你”

係咪認你堆手足用咗唔民主方法對人?乜你哋唔係做咩都有民主光環㗎咩?好亂呀你啲邏輯。

首頁

尾頁

跳至