夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

呢樣重駛問?

將佢物件掉哂出街,換埋鎖啦丨
即刻找律師!

無論佢有小三或者叫G我都接受唔到!仲要完全唔畀面玩到返自己屋企,上自己張床,點忍呀?

子爵府

每個人嘅思想諗法、忍受程度都唔相同!

最緊要隨你心意而行!

諗下經濟有冇問題, 請個工人照顧小朋友, 自己出去返工搵錢!又或者有冇家人可以幫手照顧小朋友? 我覺得呢啲緊要啲, 唔好諗住話 因為小朋友細就忍受同埋容忍落去!
其實呢個唔係好方法,要考慮嘅係有冇資源幫到你同小朋友先係最緊要!

子爵府

樓主,想問有冇攤開同C6講?
對方點回應?

子爵府

對方明知屋企有cam仍然咁做,會唔會係根本 就想 你下堂?

子爵府

jacky1666_hk 發表於 20-8-16 15:22
有同感,所以係咪放唔低小朋友就仲繼續一齊?會唔會對唔住自己?

如果對方明比你知道而你都唔出聲,你覺得你喺佢眼中仲有尊嚴嗎?

我覺得連自尊都冇,重點行落去!

揾個適當時間地點同佢傾,睇下佢想點!你唔出聲,對方會越來越過份!

你自己都要有心理準備!

子爵府

jacky1666_hk 發表於 20-8-16 19:17
如果佢話,同條女只係貪玩,一時迷失,貪方便,呢d 解釋係咪可以接受?玩到帶返屋企?

如果佢話,佢知錯 ...

可能我係一個剛烈嘅女人!
當我知道我C6睇叫G網(佢話只睇冇幫襯,而我亦冇證據佢有幫襯),我都嘈到拆天及要離婚, 更何況你話佢帶個女人返屋企攪?
根本我就冇可能接受更加不用考慮會繼續一起!

當然大家嘅處理方法同接受程度都唔同,真係要睇你自己點樣,不過我就一定唔會因為小朋友而忍讓!

我成日都咁諗,小朋友第時係唔會同我一齊過下半生,佢地會有自己的生活、家庭!你要我犧牲時間去忍或接受一個對我不忠嘅人,我實在做不到!做同屋主嗎?問心,唔係好多人做到!
我嘅人生要為自己開心而活, 只要生活開心,小朋友心靈亦都唔會太差!但相反如果家庭裏面嘅父母好似陌生人咁,自己又好似個怨婦咁,你覺得小朋友會感受唔到咩?咁嘅環境之下生活,佢哋會開心咩?

子爵府

jacky1666_hk 發表於 20-8-16 19:17
如果佢話,同條女只係貪玩,一時迷失,貪方便,呢d 解釋係咪可以接受?玩到帶返屋企?

如果佢話,佢知錯 ...

正如你話件事發生咗都有成年,點會係一時迷失?點會係一時貪玩呀?
只係佢以為你傻嘅,玩咗成年咁耐你都發現唔到,咪越玩越鬆懈,最後終於畀你知道咪咁講囉!
帶女人返屋企攪,都唔怕畀隔離左右嘅人知,亦唔怕工人知,唔怕仔女見到,你覺得佢真係有放你在眼內嗎?
喺我眼中佢根本就係落緊你面!

子爵府

jacky1666_hk 發表於 20-8-16 22:58
始終佢一直都好好,小朋友又細。但我都覺得原諒唔到

最辛苦係已經冇曬信任,佢做任何嘢你都會懷疑佢;佢通電、whatsapp都想知同誰、佢出去你又會諗佢唔知約誰同做乜、佢遲返又懷疑;甚至佢係咪真係係公司、係咪真係出去同人開會?定一或請咗半日假但詭你係返工?

太多太多……破壞信任一啲都唔難, 要重新信任就難上加難!

雖然現在我C6 循規蹈矩,但坦白講,信任已番唔到以前!

子爵府

jacky1666_hk 發表於 20-8-17 12:42
假一世,為咩呢?

樓主,其實你C6知道你已知道了他帶女人回家了嗎?你有冇搜過垃圾桶有冇dom dom?佢可以話個位是按摩師only!可以捉姦在床就真係冇藉口了!

子爵府

jacky1666_hk 發表於 20-8-18 12:45
係呀,睇到對話內容,其實個男人講咩解釋都無用。

真係好想知個男人比你爆佢,會有乜藉口同解釋?

首頁

尾頁

跳至