跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 有無 "G6PD/蠶豆症" BB 的媽媽請進!

*leshita*,

薄荷的分子組成有別於樟腦,臭丸,所以係用得o架!

薄荷- 學名Menthol -structural formula : C6H9(CH3)(OH)[C(CH3)2] 溶點 : 41-44度攝氏
樟腦 - 學名Camphur - structural formula : C10H16O 溶點 : 174-181度攝氏

男爵府

Update List~!
1. 2003十一月 julial(仔仔/元朗/ julia2003bb @yahoo. com.hk)
2. 2003十月hinhinmami(仔仔/馬鞍山/ simple_is_best @sinaman.com)
3. 2001八月 寶貝仔仔媽咪 (仔仔/ 將軍澳/ [email protected])
4. 2004八月 寶貝仔仔媽咪 (仔仔/ 將軍澳/ [email protected])
5. 2001一月 浩浩(仔仔 /北角/[email protected]
6. 2004一月poo_law(囡囡/ 將軍澳/[email protected])
7. 2002四月 承承媽媽(仔仔/鑽石山)
8. 2003 7月kitsum (囝囝/杏花村/[email protected])

男爵府

gordonmama,

俾著我老公一定鬧死我都似.......
不過幸而gordon無事咋~~~

我地都當係警剔啦!

男爵府

可以.
小王子 寫道:
Hi,

請問各位我0地bb食唔食得川貝及貝母架(我印象中以前好似有媽咪0係呢講過,不過唔記得啦), 我bb最近咳得幾多, 想俾佢試0下!謝謝!
?-(

首頁

尾頁

跳至