跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 yokichow 於 07-8-8 17:06 發表
bb摟抱, 你地會就範?定由得佢喊

我個b抱足18個鐘,訓得果幾個鐘嫁咋佢........

男爵府

原文章由 imelim2004 於 07-8-8 19:40 發表
我個仔都係要抱足大半日, 仲要行行企企先得, 坐得太久又唔得...真攞命

我果個又咪係咁...........點解嫁呢???????/

男爵府

原文章由 tabo911 於 07-8-8 19:52 發表
pomuimui
coz we 抱 bb too much law ! so bb always want us 抱

但bb無安全感呀!!所以會想人抱呀!!!

男爵府

原文章由 yokichow 於 07-8-8 20:15 發表

死la, 咁就有得震無得訓。之前我睇過話1個月大d bb係唔會摟抱,喊只係為左基本needs, 不過我地d bb都唔係書上咁講。

書就死o既,事實係到,我個b訓覺一定要人抱呀!!!但如果佢肯訓都仲好o的,有時只係想你抱而唔訓,仲慘呀!!而且我個b一放低就喊嫁喇!!!!隨時一日要抱成十幾個鐘嫁...............

男爵府

原文章由 十月變形記 於 07-8-9 13:42 發表
我之前睇本育嬰書有1句我很記得 -- 今天你不讓他哭, 明天他要你哭
對bb訓練他最多哭1, 2 日, 但他被嬌縱慣後我地就有排喊:-( :-( :-(
所以我同老公都堅守原則.

你bb咁好湊就梗係得喇!!!我個b肯訓就已經叫好嫁喇~~~

男爵府

原文章由 hoss 於 07-8-13 13:27 發表
:-( 我個b依家唔知無安全感定摟抱~~晚晚唔係食奶換片就係喊
要成4點先有得訓~~~一抱就收曬聲
睇書又話bb喊要抱佢,比番d安全感佢,而有d就叫唔好抱,由得佢喊
我跟邊方法做好ar~~~?? 見到佢喊仲高聲叫埋...真係 ...

hoss
哈囉!!記得我嘛??
用被包實佢喇!!!我個b就一個月喇,都係要咁先得喇!!!你b出世幾重呀???????

首頁

尾頁

跳至