自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Icecream17 發表於 19-11-10 18:29
利申,我從未叫過呢d外賣,譚仔有堂食食開3小,但並不是每次辣度都一樣喎
...

我係食得出! 連三哥/雲貴川都食得出! 因為中辣以上全部食過哂.
絶對分得清楚

怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

子爵府

終極熊貓 發表於 19-11-10 18:31
容許我睇完你幾篇回覆後,咁樣估

即係你覺得,D記記仇你第一次嘅投訴

唔好咁複雜, 我唔知佢究竟係記仇/賭馬輸錢/E媽到/心情唔好/智障/特別陰毒,
總之我係消費者立場, 我收到一碗唔係我要求食開既湯粉.
我用電腦落單, 冇用APP, 所以唔係好明佢地點程序.
呢個世界有好多人心情唔好會有心整衰人地D野.

相信你唔係做CS, 仲要唔係做DELI, 好唔明你憑乜話唔會接受,
所以我亦都相信唔係個個適合做CS.
人地話其他問題可以受理, 亦都唔係因為第二次既問題, 佢而家解釋話因為味道問題所以唔受理.
我個POST解釋過, 我下次叫辣既, 佢比個清湯我, 又話係味道問題因人而易, 唔受理咁點算?
如果係門巿, 侍仔擰埋黎既唔係你想要既野, 會唔會話佢知黎錯左, 叫佢換?

我都講左N次, 我直接比錢佢, 佢係中間人, 佢應該要負責. 佢係賣一個送餐外賣既服務.
你去買保險, 搵個中間人AGENT, 你直接比錢佢, 你係咪有事要搵佢?

怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

子爵府

李豆豆 發表於 19-11-10 18:35
我都覺得係
送遞公司負責送貨,除非證明到佢特登開d野食加料落去啫

我經佢ORDER, 佢係平台同人掛鈎有利益, 我直接比錢佢唔係商戶,
佢係應該負責有問題既ORDER.

子爵府

李豆豆 發表於 19-11-10 18:40
譚仔按辣度計錢架咩? 十小同特辣加既錢唔同?

係, 你未食過牙?你係咪腥港人呀?(笑), 佢D 辣度要加$1-3

子爵府

Icecream17 發表於 19-11-10 18:49
其實我睇哂,只要有jm唔順應你要既回覆,你都係禁有禮貌回應anyway多謝你既祝福...我一定好健康平 ...

因為最主要係想講返事實出黎, 或者想聽下有冇人同我一樣有咁既經驗.
有時D野將心比己既, 你都好有禮貌姐~,
情緒D野真係好難講, 一世人流流長, 都係睇下有冇導火線

子爵府

Happy8861 發表於 19-11-10 18:51
係囉!我成日叫D記好準時喎,so far冇問題好好呀!好似一定要所有人唔好幫襯至安樂
...

一刻準時唔等於日後各方面如品質等冇問題,
我頭先係另一FORUM人地都話伏.
上得黎呢度都係一個成年消費者, 若你唔認同咪SKIP左, 唔好睇繼續幫襯囉.
你有你既權利, 我都係分享返我作為新客係呢間DELI既不快既消費經驗.

子爵府

李豆豆 發表於 19-11-10 18:58
我呢就唔食辣既,次次都係食清湯
特登去Openrice search個餐牌睇下,見麻辣都係加1蚊,咁我唔知你去邊間咁 ...

我幾間譚仔/三哥/雲貴川(較大間連鎖店)都會去, 試過三哥特辣最辣果隻係要加$3.
就如你張價錢表, 蕃茄湯要加$2.
加上而家兩間合併左, 都唔係好記得加1定3, 總之食開都咁上下, 越辣應該越貴.加上佢係送餐平台, 印象中都係再貴D

子爵府

mavismolly 發表於 19-11-10 19:32
不如樓主試下用food xxxda 叫一次譚仔
唔夠辣聯絡cs 睇下兩者嘅Service有咩分別?
...

PANDA未有譚仔,
不過唔特別過份都希望冇需要試,
其實我都係想比錢買我需要既野姐

子爵府

李豆豆 發表於 19-11-10 19:49
5小辣至特辣都係加1蚊喎, 何來越辣越貴?

OK明白, 不過講到底佢送黎既顏色同味道都同我叫既食開既唔同.
就算係門巿親自食, 或唔係譚仔而係其他食肆,
我都會即塲同返侍應講, 唔係咁味/唔係呢樣等等叫佢換過.

子爵府

hedhed 發表於 19-11-10 20:02
明顯間鋪有問題,間外送公司咩事

因外送公司係我經佢購買譚仔既一個平台/中間人,
我亦都係直接比錢佢,
而佢地亦設有多種可供客戶遇到問題時同佢地客服聯絡方法如: CHATBOX/電話/EMAIL,
咁即係話遇上貨不對辦係可以直接聯絡協助解決,
不過可惜DELIVEROO冇做到呢樣,
但又SELL人比會費月費.

子爵府

小源 發表於 19-11-10 20:44
你投訴咁多次唔驚廚房佬加料俾你?唔夠辣其實好少事,我叫外賣睇準時同有無執少野
...

我都覺得會係, 所以先申請退貨.
唔只唔夠辣, 係似溝左水咁又變淡, 連面果層紅油都冇哂.
準時同執少野當然重要, 不過有冇變壞我覺得更加重要,
我第二次就食完肚痛同疴勒,
正如係出面門巿食野, 黎錯/怪味我諗好多人會出聲叫換,
唔通你會硬食?

子爵府

小源 發表於 19-11-10 20:54
香港做CS真係勁無奈又多西客,我去citysuper買野經過CS見唔少樓主呢類啦,投訴完拎返錢再罵過但又要再去:joyo ...

你唔比因為CITYSUPER 有佢買開既野/有COUPON/近屋企架?
話佢都係因為間超巿唔係D人冇禮貌/D貨有問題, 都係想佢地改善下姐.

你講果D所謂西客, 唔只香港有, 就算美國日本賣野既客服做得非常好, 都一樣有投訴, 乜你唔知咩?
不過又係既, 西西聲咁可能你的確一路只係O係/適合只係知/係香港既民生時事.

子爵府

007~sa 發表於 19-11-10 21:09
佢個所謂月費叫5次就回本,平得過份
又冇sell過任何人

我都知, 都有計過數, 本來諗住長期叫,
不過PANDA 唔只唔駛呢D 取巧野,
仲成日長期有減$15, 同埋BOC又減,
我唔係成日叫, 第一次同最近呢一次隔左幾個月一打開睇下又有得減,
不過佢係冇譚仔, 但就有哂兩間PIZZA/KFC 特有既MENU.
佢成日係比錢個框度HIGHLIGHT左話你比月費就慳左幾多錢,
同埋佢本身如果只係普通會員既話都已經收左20+2既服務費,
但CLICK 付帳後, 超煩咁彈個BOX出黎問人比唔比TIPS, 計埋一共問左兩次,
跟住個男仔黎到, 我話, 等陣, 我比TIPS你, 佢話唔駛架,
咁若果唔知既話係咪又比多左?? TIPS係應該係服務完左感滿意先比,
食物都未送黎, 服務都未完成日問攞錢, 所以呢一樣係我覺得DELI另外一個比較討厭既地方.

子爵府

jiji2 發表於 19-11-10 20:59
只可以話真係咩人都有

我唔明你地就真啦, 點解咁大驚小怪?
係你地未試過網購/外送?
其實你地自己係出面舖頭食飯,
遇到黎錯/汚漕有問題既餸, 你地都叫佢換架啦??

不過頭先忽然諗起呢度D人係鐘意一沉百踩,
咁我先反而冇覺得你地奇怪.

子爵府

mocha_y 發表於 19-11-10 21:50
叫外賣,叫到search幾個forum都話呢間嘢唔好。
真喺有d咁得閒嘅人?定喺咩原因。

你咁講到我唔明. 其實係咪你9唔搭8?
即係想話我係打手定???
因今朝一路等客服覆, 跟住就順序做左EMAIL 比消委會,
忽然醒起將個POST 貼哂去常到既FORUM/FB,
睇到人地舊POST/人地覆我既MESSAGE咁有乜唔妥?
你係敏感到諗多左? 定係反而你係打手?

唔好咁複雜啦, 只係買野收錯貨, 申請退換貨咋.

子爵府

shanshan子 發表於 19-11-10 22:04
我都想知加幾錢(emoji) 我諗如果只係退二至三蚊 個cs 應該係豪返俾佢

係完全一蚊都講到明唔肯退. 你都係"有幸"入去做CS, 先去諗豪返比我啦

子爵府

007~sa 發表於 19-11-10 23:41
成日長期有減$15?只有五次架咋!!!
中銀仲要叫滿$100/$150先有,每月最多$30
並非任何情況之下的正優惠 ...

係呀, 我都講左好少, 呢三日忽然試埋DELI
對上都起碼半年叫PANDA.

子爵府

Macaron___ 發表於 19-11-11 00:01
仲要投訴到去消委會

咁只可以講句, 祝你係全世界既食肆, 無論網上/實體店都好,
都一定可以食到乾凈/合你意/冇搞錯/冇怪味既食物.

我真係好想睇下若你係門巿人地出左D有問題或唔係你叫既野你會唔會換/退錢,
係咪咁清高.

子爵府

kakiloww 發表於 19-11-11 00:07
會唔會係門市嗰邊搞錯?

因係門巿/第一次叫都冇咁問題, 比較可能性低.
不過就算忙中有錯都好, 身為中間人係應該負責,
既然佢地話佢地好多時出問題都會負責退返錢.

子爵府

小源 發表於 19-11-11 00:09
個cs應該記底樓主個名俾譚仔了,下次再叫譚仔又投訴,廚房佬又唔知加D乜食到佢肚屙囉

...

唔咯, BLACK LIST 左, 永不錄用

首頁

尾頁

跳至