自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

親子王國15週年勳章

中科爆大鑊,因為禮頓同港鐵搞出來,但出事佢可能要負刑責

侯爵府

親子王國15週年勳章

angelacch 發表於 18-6-29 10:53
仲要琴日俾蔣X芸係立法會鬧個爆料人同建制派打對台添呀
真係超憎呢個蔣XX,只有政治不顧民生,昧住良心做事,到時唔理,月台倒塌,死人塌樓邊個負責.同係保皇,鼠王芬都唔敢咁講嘢

風扇    發表於 18-7-1 09:09
angelacch    發表於 18-6-29 11:09

侯爵府

親子王國15週年勳章

唔好想唔到紅磡站就冇事,禮頓不是小公司,好多工程都有份:
翻查資料,禮頓過往承辦不少本地基建工程,包括與俊和聯營,負責港珠澳大橋的兩張合約,如興建大橋香港口岸旅檢大樓、行人天橋等;又為中環及灣仔繞道工程興建隧道大樓、中環交匯處,以連接中環及灣仔繞道與中環的道路網;建造蓮塘/香園圍口岸的邊境設施。另外,除了港紅磡站的工程,禮頓又承辦不少港鐵工程,包括與中建聯營沙中線會展站及西面連接隧道工程;與金門聯營西九龍總站(北),以及西九龍總站連接隧道(南);過往亦曾承辦南港島線的工程。

佢咁的做事風格能令人放心嗎?呢單野一定查清楚,到底是否禮頓下令落剪

侯爵府

親子王國15週年勳章

MiuMiuLi 發表於 18-6-29 12:03
其實點解要剪斷佢,剪斷左果 D 再用得返 ,要人手要機器要時間去剪,又要運返 D 斷支走,會有著 ...

目前睇,似工程出錯,螺絲扭唔入,剪咗佢遮掩問題,當冇事發生,趕工嘛,budget嘛

侯爵府

親子王國15週年勳章

其他地方有黑心工程,唔代表我們要接受,更唔可以視為常態.
香港人幾時開始做事咁求求其其,得過且過!

侯爵府

親子王國15週年勳章

Ol0314 發表於 18-6-29 17:38
你呢d 咪叫斷章取義囉
講緊唔係立法局傾遮

咁港鐵今次的表現又令人冇信心喎,幾次出來解釋都比人和稀泥的感覺

首頁

尾頁

跳至