想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:陳志慧~ivf

放心交俾佢啦,我兩次Ivf 都搵佢,第一次生左大女,而宜陀緊同卵孖女啦,佢係貴,但值

別墅

引用:Quote:Mrsfu+發表於+15-12-5+12:47+放心交

原帖由 kkccyy 於 15-12-05 發表
占下你孕氣先😁你做一次ivf用左幾錢呀?同埋你係咪係陳醫生個lab度做? ...
第一次,三年前,放左三次胎先中,十八萬左右。今次,放左二次胎先中,十四萬左右

別墅

引用:Quote:Mrsfu+發表於+15-12-5+12:47+放心交

原帖由 kkccyy 於 15-12-05 發表
占下你孕氣先😁你做一次ivf用左幾錢呀?同埋你係咪係陳醫生個lab度做? ...
Yes ar, used her lab

別墅

引用:Quote:原帖由+Mrsfu+於+15-12-28+發表Yes+a

原帖由 BabyTang2014 於 16-01-02 發表
請問陳醫生個lab,你感覺好唔好? thx
幾好呀

別墅

引用:Quote:原帖由+zaba+於+16-01-27+發表請問有

原帖由 jaiii 於 16-02-10 發表
我都跟緊陳醫生,做左4次iui失敗,我應該下一步會做ivf,但上面位jm話放3次胎要18萬我真係有D卻步 ...
呢個數計埋放兩次雪胎同儲蓄雪胎,如果好運,可能放一次就成功呢!我地打工仔無儲蓄,用私人貸款,大女未到兩歲已經還晒錢,如果後生,仲可以等,如果高齡,就用錢追時間!我們兩公婆認為,錢可以決的問題不是問題!

別墅

引用:Quote:原帖由+Mrsfu+於+16-02-10+發表呢個

原帖由 jaiii 於 16-02-11 發表
我明白呀。。。所以我就係作最壞打算,假如一次唔成功都係要繼續課金,條數就會愈滾愈大。你果句說話,我老 ...
我快30歲時結婚,試左一年無聲氣,就開始做Iui , 做左一年,三次,都吾得,決定做Ivf 時已經排到陳醫生,所以一找她就做Ivf , 32歲做,放左兩次都吾成功,之後放自己假半年,33歳頭最後兩粒雪胎中左一粒,33歲尾生。之後發現原來爸爸精子弱因心臟有事,做完手術,正常返。想生第二個,原本陳醫生叫我們試自然,不過我話我已經35,吾想拖,第二胎都要放第二次先成功,幸運是放一粒,分裂成同卵雙胞胎,宜家孖女27周。

都算完成target , 用左五年時間生三個。

zaba    發表於 16-2-12 09:47

別墅

引用:Quote:原帖由+Mrsfu+於+16-02-10+發表呢個

原帖由 jaiii 於 16-02-11 發表
我明白呀。。。所以我就係作最壞打算,假如一次唔成功都係要繼續課金,條數就會愈滾愈大。你果句說話,我老 ...
所以可想而知,我地用在Iui , Ivf 同每日食中藥,係用左好多錢,不過望住個兩歳大的女,同肚日漸大的孖女,這些是無價的!

別墅

引用:我剛剛放胎失敗,好傷心。。。Mrs+Fu,+請問

原帖由 annalhw 於 16-04-24 發表
我剛剛放胎失敗,好傷心。。。
Mrs Fu, 請問你當時失敗後,隔了好久才再放胎?有無做什麼預備?
煩請多多指 ...
我放自己半年假,吾睇中醫,吾check 溫度,放低生b呢件事,去完旅行返來再放胎。

首頁

尾頁

跳至