自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BB防敏心得分享勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回

yiqiyihui 發表於 19-4-18 15:38
... 嘅命運都好似都係好細個就新秀入行。
兩個都俾人傳初入行做過D唔光彩事
兩個都紅過。不過周早過鄭紅, ...

sammi幾時有傳過做過唔光彩既事?

男爵府

馬爾太 發表於 19-4-18 16:10
傳得最行係華星時期同當時嘅經理人車震。

段野寫到明"天后瘦人",點會係華星時已盛傳?華星時已做天后嗎?擺明n年後先寫出黎嘩眾取寵,仲要寫既野都錯Q晒。

男爵府

馬爾太 發表於 19-4-18 16:10
傳得最行係華星時期同當時嘅經理人車震。

話說「瘦人天后」未紅,而且重係肥妹時,都要幫高層呀「馬面」o係van仔度吹啦! 差不多個個女星走紅之前都要履行“慰安“工作, 聽講鄭皺紋既父親響麻麻地當差, 識得一d江湖兄弟, 唱片高層先冇玩到咁盡

可是,鄭秀文父親並非秘聞所說的是當差,而是一名香港商人。
----------------------------------------------------------

呢段麻,開到名寫天后,即係人地紅左成天后先記錄,做天后都一定96年打後啦,根本唔係華星時已傳,仲要人地老豆係商人唔係警察。當年sammi阿爸係北京開會中風,都有報導寫佢係同潮州商會既人包括李嘉誠一齊開會時中風。如果你搵sammi老豆個名都搵到佢係做過主席。

男爵府

09daisydaisy 發表於 19-4-18 22:37
他們後來才信教,而且基督徒也不能打飛機。
佛教也不能食肉結婚,
事實呢!

你講信教麻?佛教唔係唔可以結婚囉。信教同出家兩樣野,其實唔識就唔好亂up當真咁周圍講,雖則我都唔係信徒,但都冇咁無知加妄言。 王菲同劉華都信佛,咪一樣結婚生仔。

男爵府

katrinamama 發表於 19-4-18 22:58
可能你仲年輕,20年前我已經聽過不少sammi唔光彩的事

20年前咪9幾年,人地已經紅到上天,使唔使做唔光彩既事?仲有果段係唯一文字傳聞,仲要係錯既內容同係成名後先倒序寫。
仲有擺明係唔係娛記寫,如果係娛記寫,連老豆職業都吹錯就死啦,sammi 啲自白都講過細時去玩具廠幫爸爸手,人地老豆又上報紙又做商會主席,如果咁都吹錯,不如唔好做娛記囉。其他料都係話佢臭四only.
仲有,依家爆左安心偷食後先有文出話佢地秘交2年,有腦都知係老吹,未爆片時唔見有人話佢地秘交?咁係咪20年後大家都可以講,我聽好多xxx, 完全當真咁好似自己身歷其境咁周圍講?

男爵府

09daisydaisy 發表於 19-4-18 23:02
難道你相信基督徒們個個都沒有婚前性行為?他們不會diy?
我當然知道部分基督徒真的冇婚前性行為。
但現在2 ...

我冇講基督教喎,你睇清楚先回啦。9588.

男爵府

九暈畏 發表於 19-4-18 23:50
段秘聞得兩句,但可以verify既都系錯。點解啲人睇八卦永遠唔用腦
...

啲人鍾意講人衰嘢,講好野就要有圖有真相,傳衰嘢就算段秘聞90%內容可以証實係錯,啲人20年後都會當真事周圍講。

首頁

尾頁

跳至