自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

都好明白你, 成日又屎又尿, 我自己都有狗, 又小朋友, 日日抹屎尿都抹死, 不如教下狗得唔得? 狗冇人教佢, 唔識去, 佢好無奈, 佢都唔識佢唔岩, 你體諒你老公唔係放棄隻狗既人, 即係佢負責任, 有良心既人, 教狗係唯一既做法, 佢年齡咁大, 真係唔好棄養, 等如拎佢去死,,,同老公傾下, 點教, 請人教, 解決

珠媽    發表於 17-5-26 17:52

伯爵府

YAC0601 發表於 17-5-26 16:44
真的嗎? 你搞到我好驚我真係唔知可以點做先上黎問, 我問身邊既人都問唔到d咩, 我屋企人本身都冇養 ...
去百貨公司買舖台果D 膠台布( 好大張), 墊係地下, 去竉物店買狗尿墊, 大狗買大SIZE, 細狗買細SIZE
買圍欄, ***唔係狗籠***, 再買個墊/比毛巾佢用黎訓
係平時放下佢出黎, 冇人時, 放佢入圍欄, 等佢係入面大小侯都易清潔, 狗尿墊日日/半日換新
下面張膠台布污租就搵水洗, 如果有時間, 教下佢ALL, 買D零食氹下佢

伯爵府

YAC0601 發表於 17-5-26 17:09
都係一個方法, 不過我老公對困住隻狗有保留, 佢覺得好唔人道!
不過我會試下, 感謝你!!! ...
所以唔係買狗籠, 係買圍欄, 屋企冇人時先困, 齊人放佢出黎開心下, 希望幫到你啦, 同埋同老公真心慢慢傾, 叫佢幫下教同照顧..仲有, 去759 買濕紙巾抹, 又平, 抹完掉, 唔洗整臭D地拖, 開下窗通風

首頁

尾頁

跳至