親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

暑假去北海道,大家一齊入來傾下,計劃行程,想去富良野,但不會自駕,是否很難?!?睇旅遊書,就教由旭川坐jr去富良野,是否這個方法最快,最方便?!?

水晶宮

引用:我2008年2公婆去時係係札幌坐jr去富良野,

原帖由 SNCBB 於 16-02-27 發表
我2008年2公婆去時係係札幌坐jr去富良野,之後jr再玩登別,jr函館,haha,全程jr,係車程會長,但又好enjoy 坐 ...
我都打算jr,我在札幌頭尾只有4天,所以打算去旭川玩一天,正考慮會否去富良野,因為老公和仔女都不是賞花之人,富良野除了賞花,還有什麼景點?!?

水晶宮

引用:我都係暑假出發,會買jr pass,你地book曬酒

我都係暑假出發,會買jr pass,你地book曬酒店未?
我未book酒店,札幌的酒店有什麼提議?!?

水晶宮

引用:Quote:原帖由 celiaroyfamily 於 16-02-27

大韓前排見4xxx轉機,後來check hk airline直航都係5千頭就即刻買啦,而家又加到6千頭啦

...
我只book左機票,坐CX,都是7千頭,早機去,晚機返

水晶宮

引用:Quote:原帖由 MariaTsui 於 16-02-28 發表

原帖由 SUEMAMA 於 16-02-28 發表
我六月頭去,11月已搵agent hold 咗飛,但佢未報價,因為佢公司 pkg price 未出,上官網睇 CX 直航而家已經 ...
我經travel agent book

水晶宮

引用:Quote:原帖由 MariaTsui 於 16-02-28 發表

原帖由 SNCBB 於 16-02-28 發表
好抵,你7月幾去?
7月29日至8月5日,只去8天,上年暑假去左大阪加北海道,今年只去北海道,感覺北海道舒服一點,可以hea一點

水晶宮

引用:Quote:原帖由 MariaTsui 於 16-02-27 發表

原帖由 SUEMAMA 於 16-02-28 發表
我哋會係富良野住三晚,以佢為中心去美瑛同旭川,至於富良野,我哋會去葡萄酒, 葡萄汁工房,同埋芝士工房, ...
我都會去旭川,睇旅遊書,旭川都有很多景點,動物園未必去啦!因為我對仔女已中學啦!對動物興趣不大,哥哥喜歡食拉麵,所以打算去拉麵村,我和妹妹喜歡shopping,會去西武館,老公要去買酒,一家人去旅行,都是飲飲食食。

水晶宮

回覆:北海道暑假2016

終於book晒酒店,可以慢慢計劃行程。

水晶宮

引用:我都係一家4口暑假去北海道+東京15日,boo

原帖由 LuckyGirl 於 16-03-04 發表
我都係一家4口暑假去北海道+東京15日,book晒酒店,都幾貴和full , 北海道會住4晚札幌,1晚旭川 ...
北海道酒店真的很full,札幌很難才book到4人房,小樽酒店,住返上年暑假住果間,但貴左,對仔女又話鍾意這間,又近車站,又近三角市場。

水晶宮

引用:我有一晚富良野,一晚登別仲未攪掂

原帖由 一頭亂髮 於 16-03-04 發表
我有一晚富良野,一晚登別仲未攪掂
登別我都book左2晚温泉酒店

首頁

尾頁

跳至