懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

頭12W又攰又累又食得麻麻係咁, 冇心機返工.
我而加後期了, 32W, 又開始冇心機返工, 哈哈! 我本身都懶人一個, 但起屋企乜都做好積極, 就係唔想返工........

大宅

回覆 redboo 的帖子

多D上BK^^ 我日日都起度.....

大宅

回覆 redboo 的帖子

E段時間好快就過, 去到第16W起, 個人生猛番晒, 食得又訓得就可以MEET下朋友~~再過一排照埋結構又開始物色BB用品, 買衫買到窮.
現在我32W, 又乜都唔想做, BB好活躍.
你可以多D同BB傾計, PLAN下BB出世前後有咩要做, 時間好快過:momday:

大宅

回覆 李太104 的帖子

哈哈, 我老公都試過摸一個位話BB, 爸爸叫你呀, 佢起同一個位伸個拳頭仔(覺得係), 我地已經開始成晚!
BB郁得太勁, 又想佢同我都好好休息下. 佢今日冇乜郁, 我又希望BB俾D反應, 真係矛盾~
除左係返工冇乜精神想留起屋企之外, 其實時間都好易過

大宅

redboo 發表於 14-5-8 14:06
而家得8周多D..始終未夠12..唔可以同其他人講..呢期我好唔想見人...
可能因為覺得自己肥左..但又唔講得..所 ...
我未講得果陣POST過相上網, 有個朋友即刻話好肥, 好樣衰, 我都好唔開心. 但係當佢知道我有左, 乜野都唔咁再講...我都冇同佢聯絡住, 咁樣負能量太多, 佢又未生過..

有BB呢40W肥了, 係我咁多年來肥得最開心. 好多媽媽已經諗緊第時要點減, 但我冇諗過, 我諗湊B辛苦第時都瘦番晒~BB健康係最緊要, 當然自己坐月要坐得好先有多D機會同BB好好相處啦! 唔好食過量, OVERWEIGHT對BB同你都唔好, 後期又會辛苦, 太重.

哈, 你係有左啦, 做乜唔信? 我到10W, D褲即刻唔0岩著, 但心情好輕鬆. 而且BB好乖, 我訓得又食得. 開頭好唔實在, 到中期當你聽到BB心跳, 有胎動, 都係有個原動力返工, 買多D野俾BB

我曾經有諗過不如放個NO PAY LEAVE, 但又真係冇必要~上BK又一日^^

大宅

redboo 發表於 14-5-8 15:32
我真係好想快d到12周..咁就可以講比人知..我暫時都係食得訓得..係唔屙得..好辛苦好辛苦..簡直好似谷晒d屎係 ...
你未開始食MATERNA嘛?? 好多媽媽話食0左仲去唔到便便.
所以你現在應該要飲好多水(每天最少8杯), 食水果, 菜.........5~7日冇得去太辛苦了, 我日日起身就去晒, 我諗咁樣身體冇咁大負荷.

首頁

尾頁

跳至