自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

sisbro 發表於 20-4-9 11:23
有關外國負面野,香港好少報導。

尋晚新聞有報導

翡翠宮

回覆樓主:

propaganda 下嘅悲劇,老尾為首,不停抹黑中國,仲有一班賣港賣國賊

雖然醫護留下老人逃走係好不負責,但相信佢哋同時亦好心慌,明知政府醫療照顧唔到咁多,早已暗地裡講明放棄老弱,佢哋亦可能好似美艦長咁,試過不同方案

但始終佢哋都有家人,自己係咁高危環境下,壓迫左幾耐而一齊做呢個決定,旁人好難理解,佢哋餘生嘅內疚感亦難想像

太多太長遠抹黑下,中國同世衛所做嘅都被大打折扣,若非如此,呢類國家應可早點防範,參考中國抗疫措施

香港有眼見,都會睇到政府確實做得好,但仍不停有批人日日鬧,而現在第二波,中嘅大多都係本身唔自律,唔遵守social distancing

翡翠宮

I9528 發表於 20-4-9 11:56
如果內部無力照顧,起碼打電話求救,例如報警呢類,盡力用唔同方法,而唔係走咗去,由得老人家會缺水缺糧 ...

真相實是如何? 會唔會已經試過不同渠道,結果係叫佢哋頂住先?
點講佢哋都係唔啱,只係想講係迫於無奈情況下,佢哋都唔會好過

翡翠宮

I9528 發表於 20-4-9 12:04
悲劇,一單都嫌多

的確係,今次全球疫情下,多的是,亦應有好多未為人知,但人為下嘅推波助瀾,個人感覺較強,人言可畏啊……

翡翠宮

ricecooking 發表於 20-4-9 12:05
而家大部分香港嘅確診個案都係外遊同埋回流引起,所以嗰班黃絲只能盲從漢奸放大唔封關呢點去打擊政府。如 ...

到現時仲繼續心盲嘅,應該唔會再醒

首頁

尾頁

跳至