自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

millennia 發表於 20-2-28 16:31
唔知有無睇錯,今日在taste 想買鹹牛肉,嚇然發現要差唔多$50一罐!

醎牛肉不嬲都貴,之前好似4x

翡翠宮

millennia 發表於 20-2-28 16:42
原來咁貴!好耐未食過好想食蛋牛治,但見到咁貴無買到

話時話,我今日在M&S 買咗roast chicken le ...

M&S 真係正架,佢有隻腸仔好搶手,成日都好快比人買晒,下次你見到可以買嚟試下,素腸,roasted mushrooms & red onions

啱晒近期home office做午餐

翡翠宮

millennia 發表於 20-2-28 16:54
我唔係好覺有腸,唔知係唔係又一城店太細唔齊貨。我下次再留意吓,素腸好似幾正
...

我都係去又一城果間,不過好耐冇去了……
太古最多,有同事住果邊,一有貨佢會掃埋比其他人

翡翠宮

亞靚 發表於 20-2-28 16:11

水仙花牌,經典老牌子,但後來發覺古龍牌好食D,無咁油

咁啫係邊隻好d? 老公近期突然叫我買,但真係n年冇買呢類熟食罐頭,以為淨係得梅林,今日去超市,冇梅林,但原來有好幾款,完全唔識所以唔敢隨便買

翡翠宮

亞靚 發表於 20-2-28 18:38
梅林無出五香肉丁,我試過幾隻牌子,覺得水仙花牌(黃色罐)同古龍牌好味d,古龍就無咁油,前者我家無貨,後 ...

唔怪之得我搵唔到,因為真係好耐冇買國內罐頭

古龍係咪即係呢隻? 今日有見到,啱就下次買嚟試吓先

翡翠宮

亞靚 發表於 20-2-28 18:59
對,係呢隻,你不防水仙花、古龍牌,哪隻做特價便買哪隻,反正食味差不多
...

好,下次識買了,唔該晒

首頁

尾頁

跳至