親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:暑假布吉齊齊講

我2大1小8月頭去,1日出蛋島or 皇帝島,1日包車,半日騎大象…未book hotel,因為有選擇難難症

大宅

引用:Quote:原帖由+birdbird522+於+14-03-03+發

原帖由 030608 於 14-03-03 發表
8月大浪,你小朋友幾大,皇帝島船程幾耐?
我上網睇去皇帝島要30分鐘,蛋島15~20分鐘,去到睇情況,如果太大浪就去蛋島…蛋島我05年去過,當時冇咩大陸人,淺水位已有好多魚可喂,但聽講而家超多大陸人…

大宅

引用:Quote:原帖由+birdbird522+於+14-03-03+發

原帖由 030608 於 14-03-03 發表
8月大浪,你小朋友幾大,皇帝島船程幾耐?
我仔仔7歲…佢唔驚坐快艇,因為我地係香港年年夏天都去遊船河,出魚排玩,佢由細到大都好鍾意水,又大膽,去迪士尼玩灰熊谷都唔驚,玩完一次仲要要玩…反而我…

大宅

引用:請問大家訂好票,酒店未?剛開始plan,想參

原帖由 phoebemik 於 14-03-04 發表
請問大家訂好票,酒店未?剛開始plan,想參考多些。如零晨機,安排住那間酒店?我們想三至市區,一天villa,p ...
凌晨去同返,我會訂多兩晚hotel,因為有小朋友,費事周圍去,而且暑假係淡季,有d hotel 有promo ,3送1,2送1,就算book 多兩晚都都好低…我見有d jm 去回程會book 一晚近airport hotel ,or 回程check out 後去做spa,做完就直接去機場~

大宅

引用:遲d好似OX泰國東方航空直飛布吉,多一個選

原帖由 ccyin 於 14-03-04 發表
遲d好似OX泰國東方航空直飛布吉,多一個選擇

大宅

引用:謝謝!那訂多兩晚酒店較坐TG化算一些嗎?如

原帖由 phoebemik 於 14-03-04 發表
謝謝!那訂多兩晚酒店較坐TG化算一些嗎?如價錢差很小,費事攪到半夜三更。

...
我唔知TG幾錢一張ticket,計唔到比你…

大宅

引用:Quote:原帖由+birdbird522+於+14-03-04+發

原帖由 030608 於 14-03-04 發表
仲有一個選擇,last day check out 后 book車玩十個鐘,尾程送出機場剛好
冇小朋友呢個方法唔錯~~~~

大宅

引用:請問大家知唔知Centara+West+Sands+同+Sunw

原帖由 Funny 於 14-03-10 發表
請問大家知唔知Centara West Sands 同 Sunwing Resort Kamala, 邊間地點較方便? 例如外出搵食較方便? ...
我之前做過research,應該sunwing kamala 附近多餐廳d…你幾時去?sun travel 有做緊3送1晚,including 早餐~

大宅

引用:Quote:原帖由+birdbird522+於+14-03-10+發

8月頭,弊左我只住3晚,所以可能經Agoda抵d。
我都係8月頭喎,可能見到你喎^^,我1日~6日,你??

大宅

引用:Quote:原帖由+birdbird522+於+14-03-10+發

5至8號,3晚。
不過我未決定住邊間…

大宅

引用:Quote:birdbird522+發表於+14-3-10+21:27+

原帖由 Funny 於 14-03-19 發表
我經官網BOOK左SUNWING喇。不過仲睇緊會唔會改,因為30日前都可fully refund. 你有冇睇過Centara仲有兩間酒 ...
我都係未book呀…centara katon我都有留意呀!sunwing kamala係正,但交通唔方便,出島又唔太方便,同要加錢,我c6話想出兩日島…可能都係book返巴東,karon,kata區會方便出島…唉…我仲煩緊點book好呀!

大宅

引用:Quote:原帖由+birdbird522+於+14-03-19+發

原帖由 Funny 於 14-03-19 發表
因我頭3晚會住芭東,所以出島可以係住芭東個時出。另外3晚諗住唔住芭東,住其他resort, 但都要食野方便,因 ...
你去6晚就好諗d,我c6冇咁多假,實玩4日4夜,我仲煩…如果可以去6~7日就最好…

大宅

引用:Quote:原帖由+birdbird522+於+14-03-19+發

原帖由 Funny 於 14-03-20 發表
其實我仲有3晚住曼谷。
好正呀…可以去咁多日…

大宅

引用:Quote:birdbird522+發表於+14-3-22+23:39+

原帖由 Funny 於 14-03-24 發表
10日真係正好多,但依然編唔掂個行程。
我覺得就算果日冇地方or景點要去,係酒店hea下,周圍逛下都好正……

首頁

尾頁

跳至