想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Dot0716 發表於 15-12-1 00:10
我無搵佢ivf,不過做natural iui,公家ivf小產咗有搵佢2nd opinion

佢好好人,係1個值得信賴的醫生

我來緊星期五都第一次去睇陳醫生啦, 想做IUI, 但因為我一邊輸卵管塞左, 所以都唔知點.
我想問你做 natural IUI 有冇做卵子追蹤?

伯爵府

kkccyy 發表於 15-12-1 22:50
我聽日第一次見dr.chan 好緊張
唔知點解咁快可以約到見佢

有時D 女士等候間有左, free 左個位出來
請你去完分享下, 我星期五去, 想知多D

伯爵府

引用:Quote:zaba 發表於 15-12-2 09:36 有時D 女

原帖由 kkccyy 於 15-12-04 發表
陳醫生好好傾,果日見佢加埋做檢查用左9個字,佢同我分析得好清楚,應該點好,唔應該點! ...
我地今朝都見左陳醫生啦。咁佢建議你點做?
佢話我地基本上ivf最大機會成功,iui機會唔高因為唔知邊一邊排卵就開始打針。而家會試做一次 natural iui先,因為頭先照到冇塞果邊將會排卵

伯爵府

請問有冇 JM 準備係陳醫生度做 ivf? 我地應該二月中開針, 呢兩個星期先食避孕藥... 希望一切順利啦~

伯爵府

引用:Quote:原帖由 zaba 於 16-01-27 發表請問有

原帖由 jaiii 於 16-02-10 發表
我都跟緊陳醫生,做左4次iui失敗,我應該下一步會做ivf,但上面位jm話放3次胎要18萬我真係有D卻步 ...
台灣好似真係平好多,但要飛來飛去,返工好難搞,而且係香港有乜事要醫生支援都方便啲,錢用咗可以再揾,最緊要穩陣

伯爵府

Tsang@pig 發表於 16-2-12 09:18
請問做ivf之前一定要食避孕藥架?
應該唔係, 不過 dr chan 話呢個做法都幾普遍
食避孕藥可以比卵巢休息一下先再打針, 同埋可以令開針時間更有預算 (如果自然 cycle 就真係等運到咁). 我自己就只係食左14日 (好似話最少食10日), 調到今日 day 1, 聽日星期六覆診開針, 咁就唔駛返工時請假囉

伯爵府

totoro_voyager 發表於 16-2-11 19:30
我都諗緊去陳醫生度做Ivf, 但因高0, 小卵, 又冇左2次,陳醫生有提議做pgs, 冇話一定要,分析得好詳細,但加 ...
佢係貴架, 我地都覺得好似倒水囉
行到 ivf 呢步, 預左, 冇計, 錢用左可以再搵既...

佢都"均爭" 既, 唔會為賺你錢而叫你做某啲野
例如我老公丁丁弱, 我又塞左一邊輸卵管
佢都勸我地唔好試 iui 浪費時間同錢
而家計我開針時間食避孕藥數量嗰啲, 佢建議安排盡量令我唔駛打咁多針
感覺佢都係專業同有 heart 既

伯爵府

引用:Quote:原帖由 zaba 於 16-02-12 發表應該唔

原帖由 Tsang@pig 於 16-02-14 發表
我都唸住做ivf, 又係想夾d星期六,唸住請少一兩日假,你而家開始左啦?可吾可以分享下

我今日33了,努力左 ...
尋日打咗第一針,姑娘教我打。今晚開始係屋企打,打4日,星期三早上再照下睇進展,如無意外星期六都會再照。因為調啱星期六開針,咁就請少兩次假,對我地要返工嘅就方便好多了!

伯爵府

咁求琪 發表於 16-4-7 19:19
請問你一共請左幾多日假呀?
不如計要去診所幾多次吧: 抽卵前去咗4次, 之後抽卵一朝, 放胎一朝

伯爵府

引用:Quote:原帖由 zaba 於 16-04-08 發表不如計

原帖由 咁求琪 於 16-04-08 發表
第一次見會唔會check埋輸卵管?
我之前已check,所以冇

伯爵府

引用:我今日放左兩個day3 gradeB+胎,雪左3個B-

原帖由 kkccyy 於 16-04-08 發表
我今日放左兩個day3 gradeB+胎,雪左3個B-
請問有冇姊妹放b- or grade C 胎,成功生b架? ...
加油,好好休息

伯爵府

引用:Quote:原帖由 zaba 於 16-04-08 發表不如計

原帖由 咁求琪 於 16-04-08 發表
可唔可以約lunch時間?
你可以問下姑娘,不過時間有時好難控制,因為都幾多人

伯爵府

annalhw 發表於 16-4-24 21:49
我剛剛放胎失敗,好傷心。。。
Mrs Fu, 請問你當時失敗後,隔了好久才再放胎?有無做什麼預備?
煩請多多指 ...
唔好傷心, 我之前嗰個 cycle 放鮮胎都失敗, 冇著床.
我都傷心左好幾日, 不過要快啲振作啊.
你仲有雪胎嗎?
樂觀啲, 下次OK架啦

首頁

尾頁

跳至