想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

認識瑞士牛牛第一回

我12號放咗雪胎,要等到24號抽血先知結果,覺得時間真係過得好慢...

複式洋房

認識瑞士牛牛第一回

wtam0204 發表於 15-9-16 12:07
放胎之後,你有無覺得身體有咩唔同?這段時間,你會食d咩?
我覺得胸脹咗,肚有啲扯扯地間唔中有啲痛又大食又易眼瞓,但我網上睇有啲人話正常...這段時間我都係正常食野不過多菜少肉,屋企人話叫我唔好食番薯,寒良野唔好食,蟹都唔好食,只係飲水...屋企人有煲湯水我飲...題外話我由開始做ivf開始已經好辛苦,我做咗3次iui都唔成功...今次唔知成唔成功啦...

複式洋房

認識瑞士牛牛第一回

wtam0204 發表於 15-9-16 19:59
你要放鬆呀!BB會痴實你!我現在等子宫休息,下一個週期先放胎,因為我得2個胚胎,所以要好小心。放鬆心情 ...
我都叫自己盡量放鬆同埋休息多啲,希望bb真係會痴實我啦。你都係呀要加油呀,你煲啲花膠湯飲下呀,對身體又好,如果可以浸下腳30分鐘每日,都會有幫助,祝早孕...

複式洋房

認識瑞士牛牛第一回

bbfighter1505 發表於 15-9-17 11:07
你放胎後需要打針和吃藥嗎? 😊
要呀...我要食血糖藥同打安胎針,但安胎針唔係成日打隔幾日打一次打每次打一針,一共打3次,最後隔幾日抽血見醫生覆診先知有冇懷孕

複式洋房

認識瑞士牛牛第一回

bbfighter1505 發表於 15-9-17 16:09
我早你一天放胎,但遲你一天先驗血!等到頸都長~~我共打了2次,每次兩支(一邊pat pat一支),打完行路有少少痛.. ...
我都覺等嘅時間好長...所以我都唔理,想行街就街,想休息就休息,分散下注意力,同埋去下圖書館借啲書返黎睇下都幾好呀~嘻嘻…我打第一支時pat pat真係好痛,痛咗我2日呀~不過之前都打過類似嘅,所以都仲接受到,我聽日又再打多次就等放榜,你都唔好咁緊張啦,雖然講就易做就真係好難,係緊張吧時候大啖深呼吸叫自己唔好咁緊張都會有小小用,希望幫到你啦,同埋都希望大家早孕...

複式洋房

認識瑞士牛牛第一回

wtam0204 發表於 15-9-17 19:53
多謝提點!我每星期都煲一次花膠湯!浸脚每隔2晚浸15分鐘左右。
記得食葉酸呀~

複式洋房

認識瑞士牛牛第一回

bbfighter1505 發表於 15-9-18 09:18
咁岩ge😊,我又係鐘意去圖書館借書haha,因為我為了這個大project辭了職,不想工作壓力影響,而且成日睇 ...
我覺得睇下書幾好呀,等自己放鬆下唔好咁緊張,仲有我都會畫下畫,做多啲無聊野,感覺時間過得快啲。
因為呢樣野唔係人人都了解,等嘅時間真係覺得好漫長,有時真係唔係人人都明,係度傾下都可以舒緩下壓力咁都唔錯呀,大家都係同路人,互勉之...加油呀...

多謝你呀~希望今日打針唔痛啦...

或者你唔介意都可以pm我傾下架...

bbfighter1505    發表於 15-9-18 22:02

複式洋房

認識瑞士牛牛第一回

wtam0204 發表於 15-9-17 22:14
有呀!仲有鈣!
,做咗咁多準備功夫應該得架啦~加油

複式洋房

認識瑞士牛牛第一回

回覆 toffylan 的帖子

可能太早未驗到,放咗day9到12驗會好啲,但驗血係最準的...

複式洋房

認識瑞士牛牛第一回

回覆 Dot0716 的帖子

9至12都可驗,當然抽血最準

複式洋房

認識瑞士牛牛第一回

解答下大家問題,好孕棉正確放係枕頭下,原因係懷孕睡得好,然後如果真係懷孕就10個月後用咗佢,千其唔好掉咗佢,所以我個人覺得因為此終有細菌,所以最好入好啲再放枕頭下,如果放咗後未能成功將於下次經期時候用咗佢。
另外一提最好放好之後就去註生娘娘拜下,香港只有天后站a1出口行5分鍾左右,註生娘娘稱授子神。
呢個係朋友教我嘅,希望幫到大家。
祝早孕

複式洋房

認識瑞士牛牛第一回

franknshan2010 發表於 15-9-29 09:31
解答下大家問題,好孕棉正確放係枕頭下,原因係懷孕睡得好,然後如果真係懷孕就10個月後用咗佢,千其唔好掉 ...
補充,如果未能成功懷孕下次用1片就可以,有多可以繼續放枕頭下...

首頁

尾頁

跳至