時事熱話

跳至

首頁

尾頁

大宅

肥豬寶B 發表於 19-8-20 15:10
下次 只要係撐政府 撐警察 , 當街強姦人都得架啦 。 這就是香港 實況 。
...

如果你咁好彩, 請你唔好報警, 搵你的豬隊友

大宅

肥豬寶B 發表於 19-8-20 13:05
警黑合作 , 元朗, 北角 , 荃灣 一個都未拉到 。 班街坊 查左邊個做都不拉人 。

其實呢度 BK 媽媽唔好再 ...

幾10個黃屍喺機場打人, 鎖人, 亂咁摷人d嘢, 警察又拉到幾多個呀? 唔通又係黃警?

班暴徒搞破壞, 阻人阻街, 亂咁打人, 貼街招放人私隠, 用磚頭鐵通打警察, 搗亂立法會,
放燃燒彈, 剪爛晒d交通燈, 搞不合作運動, 去警署打爛晒d車, 封晒d馬路, 用丫义, 鋼彈珠射人,
用殺傷力極強嘅雷射筆照人, 唔同佢哋意見就圍人追住嚟打.......
除咗呢d嘢, 真係完全諗唔倒喪屍做過咩好事.

犯咗法仲竟然可以大大聲叫放人, 鬧人黑警, 真係厚顏無恥到一個點.

大宅

rebecca0113 發表於 19-8-20 15:34
721 元朗恐襲:無人被起訴
85 荃灣恐襲:無人被捕,傷者傷口見骨,被斬斷手筋腳筋
85 北角福建幫聚眾打人 ...

你係乜水, 警察拉咗人要同你交待?滙報?通知你一聲?要你嘅認同?

你無腦, 眼盲, 口毒, 心毒, 食得毒蘋果多.

大宅

rebecca0113 發表於 19-8-20 16:02
係啦拉我啦~黑警家屬

就算唔係警隊家屬, 只要有良知嘅香港人, 都唔會講d咁毒嘅說話.

大宅

rebecca0113 發表於 19-8-20 16:16
有良知既人係唔會企係黑警果度

無良知嘅人只會企係黃屍, 曱甴, 過街老鼠群嗰度.

有良知嘅香港人只會企係正義嗰度, 只想警察快d拉晒班暴徒,
香港先有希望, 回復平靜.

大宅

rebecca0113 發表於 19-8-20 16:29
我就話藍屍依D亂國家攪市民
人人得而諸之!

香港就係有你哋呢d垃圾先咁亂, 班暴徒未出嚟搞事之前,
香港天下太平.

仲有好多人因為咁而失業, 好多店舖因為咁而結業,
好心你哋唔好咁自私, 將自己快樂建築喺人哋痛苦身上啦.

有本事有吉士就去搞大陸, 搞中央, 唔好搞亂香港有良知市民嘅生活, 廢物.

大宅

rebecca0113 發表於 19-8-20 16:34
要香港平靜,一定要杜絕班黑警胡亂打市民,香港先有希望

你搞錯咗, 由始至終警察冇打過一個良好市民, 只係打暴徒, 拉搞事份子.
未有暴徒搗亂之前, 又何來有警察放催淚彈.

你行得正企得正, 冇做犯法事, 又洗乜驚比人認到個樣, 帶晒口罩.
唯一原因就係佢哋都知自己做梗犯法嘢.

大宅

rebecca0113 發表於 19-8-20 16:48
香港咁亂都係因為你們班黑警係度作惡多端,無左呢班黑警我好相信香港會安全,呀黑警家族唔該你們繼續活係自 ...

真心問, 除咗話人係黑警家屬仲有冇第二句?

成日口口聲聲話自己係義士, 為香港爭取自由, 講到咁偉大, 又怕咩比人見到嗰樣,
阿伯拉開佢哋個口罩, 就打到人爆缸流血, 你都覺得無問題?還是你都有暴力傾向.

大妹妹    發表於 19-8-20 17:39

大宅

rebecca0113 發表於 19-8-20 16:51
暴徒咪又係黑警扮
戴口罩咪又係因為你們班黑警無法無天

唔識嘢就唔好亂講咁多啦, 比人笑.

警察拉犯一向都會喬裝唔同人士, 記招已經講咗.
呢樣嘢唔係今時今日先有, 唔扮做一份子又點拉到
搞事大佬, 擒賊先擒王, 呢d唔洗我教係咪呀?

大宅

肥豬寶B 發表於 19-8-20 17:00
梗係有打街坊 , 良好市民 , 之前係將軍澳打爆左個行公園的中年阿叔個頭 。

重有打記者 , 同記你老母 ...

你認識個中年阿叔?係你朋友, 親戚, 家人?

電視已經影到某d記者特登阻住警察清場, 拉人, 佢哋跟本就係
阻差辦公, 犯梗法, 警察推開佢又話打佢, 我唔信百幾部攝影機
影住班警察, 佢哋會响鏡頭面前打所謂無辜嘅記者.

咁你講班暴徒用鐵通用磚頭掟警察又好啱咩?
警察都係返梗工, 佢哋唔搞事, 都係無衝佢哋架.

大宅

cathy247 發表於 19-8-20 17:05
黑警打人賴落示威者到 咁樣啱唔啱呀(emoji)(emoji)‍♀️

請提供證據, 邊段片有話警察打人賴落示威者到.

你有的話, 我服你.

peony_only    發表於 19-8-20 20:03

大宅

rebecca0113 發表於 19-8-20 18:25
哈哈,事實都話係誹謗
黑警家族係得既

講嚟講去都係話人黑警家族,
真係頭都暈,冇第二句

大宅

rebecca0113 發表於 19-8-20 18:54
黑警家族聽住:
我屋企都會有些人係 撐警,但都好同情果的後生仔,知道佢地係想香港好,絕對唔會用 曱甴 黎形 ...
你成日話人黑警又唔賤格?唔好懶清高。

係佢哋自以為是,佢哋唔代表我哋,搞亂晒就話為香港好,暴徒未出嚟之前,香港先天下太平。

大宅

自從6月佢哋出嚟搞搞震開始,香港就冇日安寧,返工放工阻塞道路,放假又去遊行,除咗搗亂就係搗亂,咁叫為香港好?

大宅

肥豬寶B 發表於 19-8-20 19:28
係政府 搞搞震 , 硬推送中法先 。

22年來都無送中法 , 你都係咁過架啦 , 又不見年几年前上來開post ...
殺人犯要終身監禁,正常人冇干犯係唔會驚,唔會反對,除非你係殺人犯先想推翻。

你係行得正企得正,冇做任何犯法嘢,咁送中法又關你咩事?

大宅

肥豬寶B 發表於 19-8-20 19:41
咁我問你啦 , 你肯唔肯定到香港可以 以前之前 十几廿年咁 ( 之前無送中法架 ) , 樓市經濟都向上先 ? ...
我唔係先知,你亦都唔係,冇謂拗假設性問題。

但依家肯定係因為香港笠笠亂,而引致好多人失業,好多鋪頭結業。

就係暴徒種嘅因,要其他人去受咁嘅果,你又覺得公平咩?

首頁

尾頁

跳至