夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Cici02 發表於 24-2-5 15:05
咁就未必知道了

俾你拖到兩年後先離婚,最終都係離婚,不如面對現實有冇諗定後路?有冇地方可以搬?

大宅

kwhkwh 發表於 24-2-6 07:58
呢個case 最有趣既係唔係jm 的回應。

我完全明白呀!你用水浸眼眉形容樓主非常貼切。
就算老公係100%人渣,樓主以為一定可以分到間屋,呢一世匿喺屋企就可以一直住落去

大宅

Prosperous 發表於 24-2-6 18:17
諗清楚都知冇可能, 拖到兩年完咗, 咪又係要面對! 做咩唔趁衣家個男人心急, 自己有籌碼拎多啲, 過咗呢個 tim ...

再咁搞落去,遲啲樓主老公帶埋小三返屋企一齊住,呢啲case真係見唔少

大宅

Cici02 發表於 24-2-7 04:45
咪即管帶囉,之前佢畀我發現咗,都驚都要驚到要鏟晒啲嘢!要帶晨早帶咗!

佢宜家仲想要用小朋友黎威脅我 ...

鏟走晒啲野唔代表係驚你呀!你老公係毁滅證據!佢已一早搬走同小三光明正大一齊,點睇都係唔驚你喎! 同埋佢黐線起上嚟真係有權帶個小三隨時生埋B返屋企嚟住,到到時真係唔知邊個令到小朋友受委屈。

同情還同情都係咁講,你老公唔係王力宏,你呢啲case只係世界上的冰山一角,普通到唔普通,東張都唔會有興趣報道,就算呢度所有姊妹撐你,你呢刻係要清醒面對現實,理智爭取你應得之同時亦要盡快鋪排後路,成日玩換鎖遊戲對成件事根本無幫助,只怕最終玩到嘅係你自己同小朋友。

大宅

Cici02 發表於 24-2-7 06:11
佢連搬去邊都唔夠膽講la…
而且佢多次話佢無小三wor… 點樣光明正大呀?
...

所以呢刻咪你在明佢在暗,佢喺背後搞乜你都唔知道,你真係要好好保護自己同小朋友,加上佢唔認有小三,咁你有冇證據起手以備不時之需?

大宅

Prosperous 發表於 24-2-7 22:09
仲要屈我係果個小三, 真係唔知咩人來的!

以為自己好識法律, 希望佢唔好兩年後上來哭訴, 個官唔判間屋畀佢! ...

所以我之前其實唔係講笑,樓主隨時喺大陸返番落嚟,一入屋老公同小三就喺屋裏入住或者搬走所有野。 上到庭老公有小三都唔係一個打橫行嘅理由可以分到間屋,如果樓主嘅行為係令到佢老公失去工作或者有損失,隨時倒轉頭可以告返樓主。
最大問題係樓主美滿地幻想以為離婚後,老公俾贍養費,層樓有名繼續住,一切如常唔使返工湊小朋友,佢完全接受唔到現實嘅殘酷。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊