自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我仔係ADHD+ASD
我對咗佢十幾年,都算好明呢種人,同埋學識忍

之前公司有個老闆,我極度懷疑佢係SEN ,資優掛?資歷好勁,NASA工程師嚟,但d性格真係!!!我已極度容忍佢。 佢係我人生第一個,我頂無可頂同大老闆講「我唔要再跟佢做嘢」嘅人。份人姓賴㗎,明明佢自己話要咁做,做嘅過程有一點不如意就send email 噴我,都痴孖筋關我鬼事呀

你唔會改變到佢,只能盡能力掌管自己權益

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

liverpool2023 發表於 24-4-9 09:50
响學校可以,出去社會都可以嗎?
唔識討好老闆,唔識擦鞋,都可以?

出嚟社會要成功唔係一定要識擦鞋
SEN社交可能弱,但唔係弱智個弱,好多表面都係正常人(唔深入接觸唔會知)

王國長老

亞氏個spectrum好大,每個case情況都唔同,阿氏都識愛人關心人,唔係下下去到零嘅

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊