自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

以後也不會再上bk,各位珍重

珍珠宮

missbabydior 發表於 17-9-17 23:21
點解呀?

不會换名,再回覆。原因,再無任何要分享,謝謝大家

wcpcelia    發表於 17-9-18 11:39
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珍珠宮

cinda72. 發表於 17-9-18 00:24
詠詠唔好介意啦,再開post係唔想重複重複又重複咁答乍
單係一個4月,已經答左3次,想歸 ...

我無嬲,不關你事。本來找左D資料想分享如何知如何嫁得好和睇自己那一年有兇險,但想深一層,我多事左。太熱心也不太好
所有遇見,皆有因果

珍珠宮

cinda72. 發表於 17-9-18 01:25
講得好啱,如果詠詠你真係想從事呢行,你的確要有心理準備接受呢d挑戰,
反對派冇處不在,今次已經係小事 ...

仙姐,我做任何事也好嫁人也好,都是随心,看到我八字也知,思想偏一邊,女人來說,是辛苦,我不只bk, face book, ig也全停。

昨天無帶手機在身,反而心真正可以放鬆。

在家,父母嫌我阻掟,所以我走,bk有人嫌我阻掟,所以我也可以離開了

珍珠宮

mcchan649 發表於 17-9-18 01:14
唔好啦 小詠 好需要你幫我地解簽嫁我地
解簽你自己都可以做到, 只要想一下你所問的事/ 處境, 再看簽文, 了解講緊的故事, 就會明白簽文說什麼, 實在容易, 不用花錢去找人解都可以, 記住, 簽文也好, 占卜都好, 睇相算命也是, 只能參考, 當昤給自己迷途中的一點建議, 未來是可以改變,
所有遇見,皆有因果

珍珠宮

ash_yehyeh 發表於 17-9-18 10:41
其實又唔係生神仙,唔好介意人地點講啦
為自己而活,而唔係為人地呀
...

其實係我好怕有壓力

命理POST 解簽POST 都好, 我都要用心去講解, 好怕有錯, 本身我份人對自己要求好高, 做得唔好就係自責,

我明明解釋得好清楚, 只睇生肖月份, 只能講得中5成, 因為是講到大概, 同埋傾向而已, 再想準確一點好是要有齊八字, 咁會精準好多, 都只能講有8成

唔知點解好多人都唔理解我意思, 我好怕人地誤解我, 咁不如唔講, 其實真的無野好分享

什至解簽都唔多想再講, 費是比人話我神棍, 我又唔係生神仙, 也無任何利益, 只是我太熱情太熱心, 反而招到別人批評

昨天我無帶電話出街, 去了學游水, 及去行下街食下野, 反而RELAX 到,因無再記掛手機入面既野, 唔想去睇人地POST / FB 任何更新及通知, 反而放鬆到

phoebe_ming5    發表於 17-9-18 12:22
所有遇見,皆有因果

珍珠宮

雲妮彭 發表於 17-9-18 10:55
網絡世界其實好複雜,
如果真係想幫人,不如去做義工,
實實在在........
係, 所以我停晒IG, FACEBOOK, 和BK 係想過回安靜的生活

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

tang0809 發表於 17-9-18 10:58
其實決定唔上bk,自己自動消失就可,唔需要高調開po話比全世界知你唔上。你開左po就預左人問,咁樓主又係咁 ...
呢個POST 就係我最後會回覆大家既, 今後唔會再有新發表. 好多謝你提醒, 因你的說話我更堅定, 我既決定是正確

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

mok239 發表於 17-9-18 11:02
小詠,

你好呀! 唔知你記唔記得我呢?

謝謝你理解明白事理, 我對人真心時, 反而招惡言相向, 就如我用心去照顧對仔和舊時的家, 反給男方和家人惡對, 我出錢出心出力去照顧父母, 等他們生活安定,反而最後我至親愛的父母如同陌路, 什至我哥哥, 親友, 一知我已離開有少少錢既前夫, 怕我會連累佢地, 及投靠佢地, 所以, 疏遠我, 什至怪我離開以前夫, 令到佢以後無著數, 是我害人害物

我對呢個世界人心已失去信心, 對人好有乜用, 反而被害, 不如以後唔好再對人咁好, 事不關己, 己不勞心

bebe12hk    發表於 17-9-19 20:35
APIGMA    發表於 17-9-19 11:01
phoebe_ming5    發表於 17-9-18 12:24
所有遇見,皆有因果

珍珠宮

cinda72. 發表於 17-9-18 11:16
你學命都咁諗?
走向極端啦,唔係好事,回頭是岸
其實我只是凡人一名, 是一個失婚婦而已, 我唔係好適合做生意, 我朋友中都有做命理風水出名的師傅, 佢都話我唔好做, 因為做佢地個行面皮要好厚

我真心想幫人, 但未必是好事, 對人又好, 對自己都係

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

Sumyeema1 發表於 17-9-18 11:46
小詠,網上識你多年,唔捨得你走。

一路知道你際遇,如果連上網也不上,你太孤單。
唔緊要, 我命格本係弧單, 六親無靠, 你關心我, 我放在心入面去感激, 也好感恩, BK 都好多JM 是好好的人,

祝福大家

bebe12hk    發表於 17-9-19 20:43
phoebe_ming5    發表於 17-9-18 12:27
所有遇見,皆有因果

珍珠宮

mok239 發表於 17-9-18 12:00
為何你在回應阿Sumyeema1時, 有句祝福大家, 而我無呀? 大家包唔包括我呀?????
傻, 我記得你, 放心, 我祝福大家, 包括你呀. 只係唔想再放個心去做吃力不討好既事, 我的心好易碎, 咁即係其實在BK 都未必生存到,

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

fatping 發表於 17-9-18 12:03
我命格都得,但我師父講過性格絕對可改變命運,命格孤㝰都可以有兒有女有老公有朋友,等如搵個老公成日出 ...
我個命格, 叫做月中嫦娥

隔得遠係可以比人感美化左, 一起相處就會出事, 兒子係咁, 相信老公都會係咁, 父母係, 親友也是

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

molasses 發表於 17-9-18 11:10
唔洗咁講嘢吖嘛?
你明就好, 你而家知我心情, 我無得罪佢, 又無偷也無搶, 唔知乜事, 會黑佢憎, 同樣, 講D乜都會比人話, 不如收口
所有遇見,皆有因果

珍珠宮

cbeyond 發表於 17-9-18 12:24
人太負面, 性格決定命運, 學命理應該好明白。
上唔上BK唔重要, 做多d令自己開心事吧。
...
想唔灰都唔得, 你知麻, 有一搖錢樹, 本來安份守己會生財, 有日唔想再咁樣下去, 就決定唔再跌錢比主人用, 於是主人唔再淋水, 由佢死, 樹感到失望, 問主人點解要咁對佢, 主人答: 好地地搖D錢落黎大家都好做, 你無啦啦唔比我享用, 點得呀, 一係你就乖乖地合作, 唔係, 水都唔比你飲, 睇你點死

我而家只係想努力忘記傷心事, 再上網真係怕, 有天受唔住

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

mamee 發表於 17-9-18 12:34
其實我都覺得係,看過小詠的post, 真的感到很負面,希望小詠你可以變得正面啲。如果我聽到人話我命數如何 ...
我需要沈澱下, 見到都有會員回應: 好行夾唔送 / 過主啦/ BYE 啦唔好再來啦

我更覺得不如放手

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

甜甜兒 發表於 17-9-18 12:36

唔好用咩月中嫦娥字眼去美化
捱過45 先講, 我都是當命相塔羅是嗜好的一種, 喜歡研究, 無心要用來搵錢, 反而會做好心幫人, 我就係一個遇到壓力未必懂得適放既人, 有口話人未必有口話自己, 能醫不自醫
所有遇見,皆有因果

珍珠宮

cinda72. 發表於 17-9-18 12:54

傻妹,45行運架,但條件係前呢10年既學習同修練,若果冇修 ...

仙姐, 其實我好欣賞你, 你頂得到受得住個D無形壓力, 我係個D一遇到困難, 要比d時間去克服, 乜都要靠自己, 同埋你有一份自信, 呢樣野我係無既

我緊知45後我會好d, 至少煩惱會少左, 但轉運前幾年都多數運程反覆, 老師叫我頂住, 先萬唔好想去死, 好多人係捱唔到個關架

我個八字, 今年都係煩, 下半年更是煩上加煩, 好易火

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

YUKISHING 發表於 17-9-18 13:01
小詠,上次你幫我細妹測字我覺得幾准哦!唔洗理某d人講咩野,尼度甘多jm支持你,千萬不要說goodbye。
...
測字係我強項黎架, 好少衰左架喎
所有遇見,皆有因果

珍珠宮

cinda72. 發表於 17-9-18 13:01
因為我天干3朋,庚年庚月庚日,
所以我成日講我係戰神咁既款
希望我咁強勁既金會講得明你舊大 ...
你知我啦有三條木, 欠金

四柱天干
十神
天干地支藏干藏干
十神
年柱 正印 丁火 巳火 丙火
戊土
庚金
偏印
比肩
食神
月柱 正財 癸水 卯木 乙木,透干正官
日柱 日主,失時 戊土 寅木 甲木
丙火
戊土
七殺
偏印
比肩
時柱 七殺 甲木 寅木 甲木
丙火
戊土
七殺
偏印
比肩
五行強度: 木旺、火相、水休、金囚、土死。
月令為卯木,其五行是木,故木的強度為旺。
註:旺、相為得時;休、囚、死為失時。

論勢:失勢。
同類五行(火、土)小於異類五行(金、水、木)的力量。比例3:5。
論時:失時。
日主戊土被月令卯木所剋,日主為死。
論地:得地。
月令卯木的藏干中,本氣乙木,有透干。為1級。

所有遇見,皆有因果

首頁

尾頁

跳至