自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

c.vieri 發表於 20-9-2 09:24
尋日睇沈永年d片,唔記得係邊到買野
只要張d貨品放係「掃描器」前面個位到就可以知你買左乜,連掃barcode都 ...

我去過類近既,跟團去內地旅行時去既,嗰次真把鬼,去到收銀度,其中一包薯片佢掃描唔到,佢抽起唔賣,我同佢講係咩價既,佢都唔會叫人去睇下,總之就唔賣﹗(當時超市得好少客) 真係畀佢掃晒慶。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果話深圳超市咁好既話,我又唔係幾同意。

否則,佢地就唔會鍾意落香港掃百佳、惠康、萬寧啦。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

ddkaka 發表於 20-9-2 12:23
因為有啲嘢香港買平過係大陸買麻,等如有啲嘢韓國日本買平啲,香港人一樣拖喼去掃貨
...

我問過佢地,佢地話係信心問題。反而唔係價錢問題。

珊瑚宮

andyman 發表於 20-9-2 12:46
香港都會請同事攞過第二件先可以賣, 掃描唔到真係唔可以賣, 個系統唔係只關乎價錢, 仲有庫存, 分貨都有關 ...

在客人黎講,掃興囉。

珊瑚宮

小小馬奇朵 發表於 20-9-2 14:28
大陸買進口貨係貴過香港好多

老公親人住所就响商場上面,鐵路沿線,類近新城市咁既,商場好大,有萬寧、稻香等等,咁我好奇樓下都有萬寧,問佢地點解又要去香港萬寧買呢?

佢地話同一樣野,出產地可能唔同既,呢個係信心既問題黎。

佢地仲笑我,佢地個個去香港超市,我地就返內地超市睇野買野添。

珊瑚宮

櫻花bb 發表於 20-9-2 15:20
因為我地好多香港人去大陸超市,係買大陸品牌嘅嘢!而大陸人去香港超市、萬0係買進口嘢!即係等於大陸人唔 ...

都係。

首頁

尾頁

跳至