跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

bb唔飲得即大人都最好唔好飲啦, 不過叫做比起bb無咁快死得je.

原帖由 siulili 於 11-3-23 15:26 發表
剛剛新聞話D水附合大人的飲用, 但就超出一歲以下BB飲用的一倍, 所以建議唔好正接用TAP WATER開奶。

咁用樽裝水開囉,其實好多落後國家的TAP WATER都唔飲得, 個個都飲DISTILLED WATER。 ...

水晶宮

日本到依家都話無事架, 無即時危險嘛, 不過長遠d就好難講啦!

原帖由 mcdullyiu 於 11-3-23 16:46 發表
死啦, 最初又話無事,安全!
但好似越來越大件事!

水晶宮

明知食水都有問題, 點會唔搶購樽裝水. 最慘係政府都無其他方案, 樽裝水都唔夠既時候點算呢?

咁其他國家係咪捐樽裝水好過捐錢?!

原帖由 viewer 於 11-3-23 21:03 發表
東京已經開始有人搶購樽裝水。

水晶宮

無水真係會恐慌架.......但日本政府好似未有對策

係咪應該向其他國家求援呢? 一人捐D都頂得一陣啊!

原帖由 Henrymama 於 11-3-23 21:08 發表

再唔搞掂個核電站, 就算日本人幾忍得都好, 都會失控, 東京有1300萬人, 邊有咁多樽裝水, 日本人平時個個飲自來水

水晶宮

今晚無線新聞話錯過好多黃金時機係因為日本唔想放棄D核廢料, 所以遲遲唔係用硼酸, 到依家可能已經一發不可收拾.

原帖由 viewer 於 11-3-24 01:01 發表
錯過咗好多黃金時機的主要原因係:

面子問題

水晶宮

係, 大家同住地球村, 坐埋一條船, 我地都唔想佢衰, 但問題係日本政府為左保住佢個3號反應堆, 遲遲唔係落硼酸, 到依家情況已經不受控, 每日不停漏幅射出嚟, 累到全世界, 唔通仲要幫佢搵藉口開脫? 前事(國仇)不提, 淨係今次都夠佢受千夫所指啦.

原帖由 edelwise 於 11-3-24 13:52 發表
所以日本的大災難, 係大家仲係到埋怨國恨的時候, 大家又怎可以獨善其身, 畢竟大家已共坐一條船

水晶宮

我都唔知呀, 我琴晚聽無線新聞講咋, 日本政府唔肯落硼酸係因為咁會破壞左d核廢料, 而呢D廢料係用嚟做核武架, 司馬超之心已經路人皆見, 所以外國都唔多人嚟幫忙. 如果真係要封堆真係唔知要死幾多人.

我真係覺得佢d國民好慘.

原帖由 chumama05 於 11-3-24 18:56 發表
事已至此, 係咪落硼酸都冇用啦 ? 原來係日本政府眼中, 錢比咁多人命重要, 如果再攪唔到, 睇怕要封棺, 要用幾十萬人去陪葬, 成個東日本真係要滅絕喇

...

水晶宮

道不同不相為謀, 對某D人唔回應佢就算, 免得沒完沒了, 反正佢來自天神村, 我地生活係廢物堆既人永遠唔明佢諗咩.

首頁

尾頁

跳至