自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

sushiroll 發表於 18-11-14 16:49
我去到一月一呀,紅假d鋪頭唔開?

有啲都開,但預勁大部分唔開,睇過資料,好多都2,3號先開買福袋

百貨公司就有福袋賣,揀心水部門/牌子

另外好似 muji, franfranc,loft都有福袋賣

我無心機排隊,隨緣算, 另外我1月1日諗住去迪士尼海洋玩,因為真係多地方休息

食嘢就好似連鎖分店會照開的

室內我試過3月去,佢哋唔開冷氣都好焗下,今次我都諗住薄長袖衫外加厚褸,你要預海邊同山上,或者空曠地方會大風及凍
同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

Jameskey 發表於 18-11-14 17:15
好怕冬天去東京大阪呢啲地方....
行出路面就凍, 一入室內啲暖氣就熱, 除衫都唔係問題, 而係要拎住啲衫行街 ...

我會擺locker唔使拎

sushiroll    發表於 18-11-14 19:12

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

sushiroll 發表於 18-11-14 19:12
我去過好多次日本, 都冇見過有福袋, 我通常五,六月去. 福袋係節日先有?
...

每年1月及7月先有福袋

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

sushiroll 發表於 18-11-14 19:13
通常商場嗰啲會有locker? 我去過日本好多次都仲係乜都唔知
...

地鐵站有架喎,我搭jr多,好幾個站都有

新宿又多,連商場都有

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

sushiroll 發表於 18-11-14 19:25
唔識日文倒數都好玩嗎? 我好耐冇去過日本d temples, 都想去下 我同男友同佢d friend一齊去, 好似 ...

如果去神社,好似附近會有啲夜市買食物咁,搭正, 就打108下鐘咁,都幾得意,不過我自己計劃鬼臨海睇倒數,有摩天輪著燈咁

首頁

尾頁

跳至