自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

多利是 發表於 18-12-19 11:22
我睇極都睇唔明既,咁不過我又無坐定定既,伍允龍做呢D角色好似唔太岩,同做貓仔既cool同型差好遠, signal won ...

主線 - 三兄弟尋親,追查父母被殺真相。
副線/訊息 - 網絡世界陰暗面,信息自由化 ,管治陰謀- 影子政府,為維護香港開放式金融制度/繁榮安定,打倒大鱷風光背後,是否隱藏不可告人的秘密,又有多少人犧牲了和被犧牲呢?
套野要俾d心力睇,好多細節位,逐步解迷。

sampcy    發表於 18-12-19 16:03
唔係媽媽,但就好貪靚呀~~

複式洋房

1998Ruby1998 發表於 18-12-19 16:26
但最值得反思係 Fever 嘅 “得網絡,得世界”,網絡成就左佢,但最後亦係網絡打敗佢。呢句話亦凸顯到 Fever ...

水能載舟,亦能覆舟的道理。我打算結局左之後重新看一次。。。感覺好多位仲係miss左。。

複式洋房

1998Ruby1998 發表於 18-12-19 16:22
呢套已經容易明。。。求妻同學會仲亂。

失散三兄弟追查父母被殺嘅陰謀,大佬 Iron 性格衝動,蠻牛一條。二 ...

定係Fever先係二哥?Leo係三弟?

其實Signal個網絡教主 look望落young過羊明一截。。。我都成日覺得Leo是二哥,Fever先係細佬

複式洋房

1998Ruby1998 發表於 18-12-19 16:56
Fever 係三弟,因為之前 Leo 話要搵返同佢一齊去英國果個 BB 仔。

唔係手抱那個BB是Leo, 一直在找那個一歲幾的細路嗎??? 我記得有一集講到Leo找到Iron,說1991年Iron已經是5/6歲,所以那個1歲幾的細路不是Iron,才知仲有一個兄弟。

我記得有一集講佢三兄弟的真名同出生年份。。去找下先。。。

複式洋房

chocolatebean 發表於 18-12-19 16:58
回覆 小怡 的帖子

你果然係王浩信頭號FANS

粉一定係,但唔敢講自己是頭號

複式洋房

Jasmine-4711 發表於 18-12-19 17:18
朱丽晨check當年死者三個仔的生日和佢地三個吻合。

大哥係伍允龍,由鳳姐在香港養大。做左警察。

找到了,第20集。
1986 -高皓然 Iron
1988 -高皓鳴 Fever
1990 - 高皓謙 ​​ Leo

複式洋房

1998Ruby1998 發表於 18-12-19 17:19

原來我腦殘搞錯年份。但 Fever 造型真係後生 ...

係。。所以我都成日以為Fever先係最細細佬

首頁

尾頁

跳至