自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:「都冇得影相,咁做黎為乜?」

自從有咗互聯網...應該話人人都可以用手機上網...世界已經不一樣
方便係好方便,不過由之而起嘅人禍影響深遠...

咁都有得投訴,真係無可救藥
正如樓主所講:本末倒置
我會加多句:不知所謂
生仔但求過程順利母子平安,佢嗰句「都冇得影相,咁做嚟為乜?」我覺得佢連自己都唔識尊重...佢到底當自己&BB係乜?呃like神器?

大宅

引用:自從有咗互聯網...應該話人人都可以用手機

原帖由 laulaucat 於 18-08-21 發表
自從有咗互聯網...應該話人人都可以用手機上網...世界已經不一樣
方便係好方便,不過由之而起嘅人禍影響深 ...
睇真啲,樓主又冇話佢想擺上網嘅...可能真係只想留為紀念啦...
不過冇得影相就覺得冇意義咁...真係替佢辛苦
生仔那刻嘅痛苦與喜悅...唔係應該用心記住咩...

以近年堀起嘅R嘢新文化嚟睇...唔知會唔會有產婦同醫院講:我喺你醫院直播生仔,係幫你哋宣傳,應該free我住院手術費,再R埋BB日後免費打針睇醫生
講吓笑咋...希望唔會咁荒誕啦

大宅

引用:Quote:jeannietsui+發表於+18-8-21+23:30+

原帖由 改造人 於 18-08-21 發表
Exactly! 好似做任何事如果無影到相嘅話件事就無發生過
係㗎...好依賴手機記錄生活每一刻...失去用心感受嘅能力...個腦真係生草咁
最慘啲相影完又唔睇,就算睇完都冇咩感受

死啦...我突然覺得自己都係咁
用手機計數唔識心算
用手機記住家庭開支
用手機 reminder / calendar 提自己做嘢
乜都先 Google
睇少咗書

首頁

尾頁

跳至