自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

sn0629 發表於 22-4-17 23:38
初中生,時時覺頭暈,一直依靠止暈藥,根本食完過幾日又覺暈,我應該帶佢去睇什麼醫生才真正幫到佢!
中醫? ...

去政府排專科耳鼻喉科先,佢地會同個病人遂樣check,我女第1次睇,都已睇下係咪耳石問題影響,即時醫生會check ,驗血,再check唔知乜野耳朵其他問題,但老實可能乜野都唔一定check到,但都要試,中藥就可調理下,或者食些保健品,幫助頭暈耳暈等等,我個女由小學5年級已成日頭暈,而家二十幾歲都會咁,好多野都check晒,照埋磁力共振,但醫生話應該唔關個腦事。
所有佢有頭暈,都係食止暈藥。

瑪瑙宮

sn0629 發表於 22-4-18 05:30
請問去政府排耳鼻喉科是否要先去睇一次平時睇開嘅家庭醫生叫佢寫紙才可去政府排?
...

睇普通科醫生,或馬會診所醫生,寫轉介信就可

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

回覆樓主:

我見電視賣改善耳暈果隻維特xx,唔知得唔得,我話買比個女試下食,佢又唔聽咁。所以都未買。真係暫時乜都check晒,暫時搵唔到原因。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

首頁

尾頁

跳至