自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

引用:上年年尾喺呢間店訂星加坡練習,到今日仲末

原帖由 mamisdevil 於 15-03-02 發表
上年年尾喺呢間店訂星加坡練習,到今日仲末收得齊!
Facebook問幾時有嘅留言被delete,whatsapp又唔覆!打 ...
哈,我以為只有我問訂書的進度的fb 留言被deleted, 原來仲有其他人被deleted message!(order 至今已差不多2.5 月)

由於間書店從未叫过我入數比錢,我決定不再追。佢如在有書時叫我入數,我必定比d color 佢睇!

水晶宮

回覆:我可否報警?投訴網上書店rexyxle shop!

d人在fb 落order, 跟住店主就叫人whatsapp 落單,單係睇咁樣落單已夠亂!

仲有,好心店主舊單未清就唔好post 新書叫人落新單!

還有,12月訂時就話面交書及錢,冇運費;1月就話要寄貨,即要運費,仲要不論張單何時落,即時生效!要運費,我洗鬼揾你訂?!何謂對客戶承諾都未曉,學咩人做生意?

要人訂幾本書等你兩個月(什至更耐)叫耐性?!唔係呀馬?

水晶宮

d人在fb 落order, 跟住店主就叫人whatsapp 落單,單係睇咁樣落單已夠亂!

還有,12月訂時就話面交書及錢,冇運費;1月就話要寄貨,即要運費,仲要不論張單何時落,即時生效!要運費,我洗鬼揾你訂?!何謂對客戶承諾都未曉,學咩人做生意?

水晶宮

水晶宮

引用:Quote:原帖由 birdbird 於 15-03-04 發表d

原帖由 mamisdevil 於 15-03-04 發表
你也是受害者嗎?
不如大家講吓追貨追成點,拖咗幾耐。
我12月中whatsapp 落order, 店主冇叫過我入數。我1月中、2月追过訂單,店主回覆快將有貨。到現在,店主冇影!

由於我毫無金錢算失,所以我不會再追貨,但我覺得這間書店好有問題!

水晶宮

引用:我都喺12月尾訂咗套書,到依家都無

原帖由 bigbigtummy 於 15-03-04 發表
我都喺12月尾訂咗套書,到依家都無
你有冇入數(付款)比店主?

水晶宮

引用:入咗錢

原帖由 bigbigtummy 於 15-03-05 發表
入咗錢
咁要追貨或追refund! Good luck!

水晶宮

kellytsang8586 發表於 15-3-5 20:47
回覆 birdbird 的帖子

佢哋好有型㗎!之前出過post話只會賣俾d有耐性同會體諒佢哋嘅客,唔等得或會追貨嘅 ...
我有見過佢 地呢個 post.

其實d客唔滿意, 係佢舊單未攪妥, 就 post 新書接新單. 攪唔掂d舊單, 仲咩要接新單?

還有, 店主話唔覆 fb message, 因為唔得閒覆, 咁何解佢咁得閒 fb post 新書?

佢話只招呼有耐性的客人. 何謂有耐性? 訂本書要等兩個月(或更長時間)先叫做有耐性?
去英國網站訂, 兩星期咩都到啦, 仲要free delivery cost!

水晶宮

kellytsang8586 發表於 15-3-5 22:24
回覆 birdbird 的帖子

佢回覆過書商出貨、船期運送等佢哋控制唔到,所以等貨預咗會耐,要有心理準備喎,做 ...

店主post 相時說某些書本有幾多套在手.

佢應該有幾多貨就出幾多貨, 唔夠貨比客, 先至再去加訂, 書商實比到個貨期架,
但係佢就比唔到個貨期d 客.

d客比佢咁拖法, 但又同時見住佢接新單, 火都黎啦.

水晶宮

引用:尋日見自己訂嘅書佢出post話返咗,咁咪再wh

原帖由 wccm 於 15-03-06 發表
尋日見自己訂嘅書佢出post話返咗,咁咪再whatsapp佢係咪可以出貨喇?因為之前佢聲稱爭呢幾本返埋先齊。
點 ...
根本店主d order 何其亂,比唔到個客覺得佢有keep track 到每人每次的訂單!

水晶宮

引用:我都想知,因為我想揾d 初小word search一

原帖由 mamisdevil 於 15-03-06 發表
我都想知,因為我想揾d 初小word search一類嘅。
香港書局唔多見,自己有上網print。不過見佢有一本本,有 ...
Word search 呢d遊戲書,有時西人書店有;去旅行,機埸d書店亦会有。

首頁

尾頁

跳至