夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章

Manwah 發表於 21-2-21 16:16

又不是一面倒。
完全認同。阿保賺好多錢, 肯花錢滿足自己衣食住行,
但我同小朋友連基本生活都完全得不到照顧。
一般女人早已恨死呢d自私男,
我卻因為小朋友確診而發現老公真相, 很無奈。
恨又如何, 先天缺憾, 阿保的他也不會放在心

侯爵府

2024年龍年勳章

小manman 發表於 21-3-2 08:15
我完全明呀!!

對住佢地,內心要好強大先得~

"我快佢搞到自我形象低落,因為佢完全唔會欣賞唔會讚我,只有批評同彈~"
係架, 為佢生仔, 工作賺錢, 湊仔, 煮飯, 所有付出在佢中心毫無價值。
最近我已經帶住仔離開老公生活, 因為除了亞保, C6還有其他精神問題

侯爵府

2024年龍年勳章

Manwah 發表於 21-3-2 09:26
我個C6除了阿保, 仲有強迫症....

昨晚又"跳掣', 講左好多次, 話比佢知個小朋友13歲係青少年, 佢有佢想法, ...

強迫症?!阿女是否都唔LIKE DADDY?
似乎好多男性亞保都不只單純ASD問題, 還附帶其他精神問題。
JM還有ADHD女兒照顧, 也很身心疲累。多數遺傳自亞保DADDY吧。
我離開也因為不想再生多個有遺傳基因的孩子, 一大一細搞唔掂。

侯爵府

2024年龍年勳章

gilgilgilgil 發表於 21-3-2 09:44
我有睇過你個情況,你好勇敢,保重!
謝謝JM呀, 大家一齊加油。
"我試過問佢:你鍾意我啲乜?佢求其答我,根本佢都唔知佢自己係咪真係鍾意我,點解鍾意我。"
呢個問題我都有。
而家分開咗同老公對話, 佢開始努力咁比個誠懇答案我。
不過我地移民問題沒有共識, 遲早面對分開生活問題。
希望妳的亞保老公有一日能直接同妳講: I LOVE YOU

侯爵府

2024年龍年勳章

Qq555666 發表於 21-3-12 08:33
距根本唔愛你 唔喜歡你
只係搵一個人陪
當然吸引你既地方 其實就係 對你不太上心,反而讓你覺有安全感,覺 ...

都係架...或者咁講
佢只愛自己, 97%都只愛自己, 2%愛個仔, 可能1%才會想起我。或者0.1%, 或者0.01%
我理解係, 佢愛心極度少, 唔會博愛搵第三者。
只要我維繫果1%嘅愛, 我就係亞保生命中的唯一。符合妳所講的安全感。
冇辦法, 愛情係盲目, 被佢才華智慧吸引。

Manwah    發表於 21-3-12 09:41

侯爵府

2024年龍年勳章

Qq555666 發表於 21-3-12 10:41

https://www.zhihu.com/answer/1732876609

謝謝。我的確經歷了呢D情況,
當年我流產冇人照顧,唯有投靠媽咪
再懷孕亞保都沒有照顧,唯有投靠媽咪,
產後亦沒有什麼坐月陪月, 只有媽咪,
所以我媽作為女人, 恨死呢個女婿。
後來我知, 不是亞保不愛老婆仔女, 而是不懂照顧老婆仔女

即使佢提出自己照2歲兒子,
他都可以全日買飯給自己食, 卻沒有餵BB吃一口飯。
我放工回家BB已經又餓又累睡著,
他解釋BB整天沒有哭過, 所以不需要食飯
那次我心痛死, 想告佢虐兒,
後來知道他是亞保天生沒有同理心。
是不合格的照顧者。

現在離開亞保, 不是恨他, 而是要確保小孩得到適切照顧。

首頁

尾頁

跳至