樓市動向

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Belle_Piano 發表於 20-3-5 10:13
舊年五月我單位裝修發現樓上廁所響外牆嗰度漏水落嚟
唔係好多只係滲下滲下
估計經過我廁所流入單位走廊
呢的過案,如果樓上合作會好做的,我曾經有過呢個經驗,手續,流程都好頭痛,最後加左天花賣左佢

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Belle_Piano 發表於 20-3-10 00:14
回覆 20150618bb 的帖子

其實早幾年我廁所天花逐漸撲哂出嚟
係....其實我好明白你心情,樓上合作嗎

珊瑚宮

Belle_Piano 發表於 20-3-10 15:40

多謝你明白
請問你滲水位置向邊邊?同時間會[橫向]有冷氣機位是否??窗口機?

珊瑚宮

Belle_Piano 發表於 20-3-12 21:16

係响樓上個廁所同我個廁所中間左右
真係好傷神

珊瑚宮

Belle_Piano 發表於 20-3-13 12:31

冇錯我係好傷神同埋覺得好嬲囉
其實呢個部門,唔係唔做野,係樓上唔合法[因係你滲水,佢無問題,自私]如果你自己搵私人公司睇下點修理,先修理好再追討得唔得?當然5萬內你明白我意思嗎?

珊瑚宮

Belle_Piano 發表於 20-3-14 23:00

我都有諗過搵私人工司查
都要試

首頁

尾頁

跳至