基督家庭

跳至

首頁

尾頁

別墅

我結婚左3年,有一個兩歲半小朋友,我同老公每星期都返教會,都有返團契,我地都可以堅持到婚前無性行為。最近半年我因爲忙無返教會,係屋企時間都好少,老公平時都好錫小朋友,幫手湊小朋友。
自從懷孕開始,我同老公好少有房事,生完又更加少,試過3個月都無房事。
終於呢個月得閒返少少,諗住要同老公放鬆一下,慰勞佢。但岩岩發現我老公去過深圳叫雞,比我係電話搵到罪證,預約no.
睇返佢電話,有幾次返過深圳,都係我忙緊果期。
無諗過呢d事發生係自己身上,我老公一直都好錫我,而且好愛呢個屋企,我為屋企都付出好多,屋企經濟,保險,水電各樣我都有幫手。
我深信我同老公都係一齊心,點知佢去叫雞。我覺得佢好污穢,好賤格,即使我幾忙都唔應該會咁。我自認係性技巧上唔叻,但我有問老公話唔介意,又問佢使唔使陪睇av都話唔使。
我覺得好迷茫,好嬲,可以點做?
唔想離婚因為有個小朋友好無辜,但心裏條刺都唔容易去除。
諗到最後,覺得自己都好傳統,覺得離婚係聖經好似係唔岩的。
有無姊妹有經驗?可以幫下我?

別墅

friendfriend 發表於 18-5-21 11:58
你應該主動放假和你先生、小孩一起去旅行散心,放開心情,重新彼此建立感情、互信,愈快愈好,否則時間愈長 ...

心裏想原諒,但氣在心頭,而且覺得佢背叛我,背叛神,背叛我地係教堂的承諾。
嬲過後,我更加係傷心。

別墅

friendfriend 發表於 18-5-21 11:58
你應該主動放假和你先生、小孩一起去旅行散心,放開心情,重新彼此建立感情、互信,愈快愈好,否則時間愈長 ...

你先生當初都有出軌行為嗎?

首頁

尾頁

跳至