單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

Macusmama 發表於 18-3-6 10:23
情緒一定有的了.也對, 要時間去沖淡..我離婚後也有拍拖,3年多了,之後又分手, 對於呢個情況,我都要時間沖淡, ...

X2 我也是離婚後有拍拖,亦分開了,再識人覺得好難keep going,考慮因素多左,又要照顧小朋友感受,真正要實行好難,時間係良藥

大宅

sammy76 發表於 18-3-6 13:49
就係唔使做, 收埋啲錢喺大陸, 大陸仲有一層樓, 香港照申請公屋, 仲要今年4月就入夥。家陣佢日日走水貨, 再 ...

奸夫另一頭家點,正室同小朋友都好可憐

大宅

sammy76 發表於 18-3-7 08:17
客觀來睇, 一個男人有頭家, 老婆帶到仔女十二三歲, 話同老婆無感情, 同人地嘅老婆家人做生意, 盆生意我出左 ...

個男人係咪貪你老婆d錢呀,你老婆外家又係嘅,同埋佢地一齊癲.....

大宅

mandelicious428 發表於 18-3-13 03:01
u are not alone , i am a 88 年媽媽,有一對兒子,跟了他9年了,出軌3次,每次都聲淚俱下道歉,什麼都不 ...
我都係88年媽媽 我之前個件垃圾都係不停出軌, 最終都係離婚收埸

大宅

mandelicious428 發表於 18-3-13 12:33
我呢家都決心要跟他離婚了,30歲未到,實在不想再浪費青春在他身上,可以想像到,如果再繼續一起,只會有 ...
無錯呀, 除非佢能承諾你以後不會再犯, 而你又能夠真心原諒佢
不過要有心理準備單親好辛苦, 一個人要面對好多事

大宅

mandelicious428 發表於 18-3-13 12:46
承諾過n次啦,乖幾年又黎過,我唔會再信佢。無晒信任存在,我真係啋佢都傻。
...
明白呀 心淡並非一朝一夕GA事
祝福你 小朋友幾大?

大宅

mandelicious428 發表於 18-3-13 13:00
多謝您:) my two sons one is almost 2 , the other one is almost 6.
我有人追緊呀,好開心,不過我拒絕 ...
同我一樣2個仔差4年 5&9
咁咪好囉, 千其唔好放棄自己, 將來只會愈來愈好

大宅

sammy76 發表於 18-3-16 08:53
我都諗咗好多好理性嘅理由, 去說服我自己, 要放低曬自己一切嘅情感, 不過發覺原來自己真係傷得好深好深, 有 ...

拖都5敢拍了,怕再受傷 d細仲有排捱

首頁

尾頁

跳至