自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

7月豆沙包 發表於 17-5-9 13:03
甘咪要周圍格價?

唔好笠亂問呀 銀行每次check TU TU上有紀錄嘅
不但影響評級 打後嘅銀行都知你等錢洗 當作一個consideration factor決定借唔借 息口幾多

初部問問最低息做到幾多係無問題的 一話check TU就要考慮下係咪go ahead

伯爵府

終極熊貓 發表於 17-5-9 19:13
除非好大額姐,如果唔係都講明平息同apr,未洗chk TU住就知

係呀 所以我上面都寫左初部問問息口係無問題 但去到話check TU就要再考慮下

伯爵府

7月豆沙包 發表於 17-5-9 19:42
我今日打過比渣打問,都想問息點計
佢話要等批先知,唔岩可以取消
甘做係咪會影響信貸紀錄?

佢有無曾經提過查信貸評級 (即TU)?
正常佢都好快說你check TU 因為check左先決定借唔借同實息係幾多架

伯爵府

sauNG 發表於 17-5-9 19:52
我地講既系用信用卡既限額去借,所以唔使查TU既,同私人借貸嗰啲唔同,如樓主限額只得五萬,就唔可以借十 ...

以我所知 有錯請糾正用信用卡去借一般係用先消費 針對月月還min pay嘅人做一筆清 又或者 交保費(年繳)都會一筆碌左 再打去做分期 當然啦 做分期係會收息 但總比credit card只還min pay息低 唔太肯定係咪可以用credit card limit當p loan借

伯爵府

sauNG 發表於 17-5-9 20:40
唔系,唔一樣,你嗰種系欠卡數再分期還錢,我講嗰種系有需要直接問銀行用信用卡限額借錢,咁,一般你用卡 ...

原來如此 長知識了

首頁

尾頁

跳至