自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 Poo得好勳章 美好大世界2017勳章

韓C9 發表於 18-5-15 12:02
呢輪99成日唔記得帶鎖匙,有時就會坐係管理處同看更傾計,等我地返黎,前幾日我返緊工果陣,佢打黎話唔記得帶鎖 ...
我奶奶獨居, 幾年前開始忘記帶鎖匙出門, 仲有好多時善忘, 有帶過佢做腦退化評估, 老公返工好多時收到佢電話無帶鎖匙, 老公或我會在公司即係過去佢屋企開門, 之後情況愈來愈嚴重, 每日都忘記帶, 有時不只一次, 上午忘記, 下午出去又忘記, 最後, 上年請了工人跟她出出入入照顧她看著她, 也睇了政府門診轉介去老齡精神科跟進病情.

男爵府

20020116 發表於 18-5-16 09:27
死啦,我好擔心我老咗都會咁,而家你地都仲話請到工人,將來,香港人口老化越來越勁,只會越來越難請工人 ...
我們上年已經申請"中央輪候冊"做評估排政府安老院, 為將來作準備, 因工人和家居環境未必有醫護能力照顧她.

男爵府

死啦,我好擔心我老咗都會咁,而家你地都仲話請到工人,將來,香港人口老化越來越勁,只會越來越難請工人 ...
我地上年已幫奶奶申請"中央輪候冊"做評估排政府安老院舍, 為將來作準備, 因為怕遲D工人和家居環境無足夠醫療能力應付.

男爵府

回覆 20020116 的帖子

我地上年已幫奶奶申請"中央輪候冊"做評估排政府安老院舍, 為將來作準備, 因為怕遲D工人和家居環境無足夠醫療能力應付.

男爵府

首頁

尾頁

跳至