時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

八萬五後就係咩都唔做,結果所有人捱貴樓,又想重蹈覆轍?

男爵府

MC媽 發表於 18-10-13 12:58
你唔好再覆佢啦! 仇中嘅人嘅邏輯你係唔會明架! 係呢啲人眼中美國先係受害者呀, 因為被中國嘅強大所威脅 ...

仇中加上一堆轉貼員加地產佬打手不停洗腦,搞到 bk 污煙瘴氣咁對大家都唔好。

班仇中用自己立場睇任何對立立場所做既野都係錯,香港咁多年停滯不前咩都做唔到多得佢地唔少。

成日話減 150 人,比你 cut 到又點? 邊個令佢地咁快有房屋同福利? 根本一班漢奸火燒後欄。 而且香港都有大把香港人冇樓捱緊高樓價等緊公屋,所以香港起人工島係因為政府難以再有其他方法去搵地,咁唯有自己做地。如果唔想起人工島,希望依啲人唔好反對政府同私人合作搞農地,政府收農地棕地就合作收錢搬遷唔好賴死唔走,唔好反對政府搞郊野公園,唔好反對填海,唔好反對東北新市鎮,咁就唔使起島

男爵府

Wongszemei 發表於 18-10-13 13:41
你又知政府難以用其他方法搵地?睇左呢條片先喇,唔係個官話冇就信哂佢

https://nextplus.nextmedia.com/ ...

我有講,地唔係冇,係比人反對哂啫。仲有我唔係完全讚成人工島,只係咁多問題累積下來解決唔到,所以先被迫讚成人工島。而且,官話冇就有人信冇,報紙佬話有一樣有人信有一樣,所以你要提點既對象唔係我,係啲對現況唔了解而對接收訊息冇加以分析的人。

首頁

尾頁

跳至