2017年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

mrsbbq 發表於 16-6-2 15:34
上周開始驗到有,自己計40周預產期係2月初,
我用cb驗都一直淺控(晨v)
但cbd又有2-3ek,曼仔就深d.
我14/5 同15/5 dodo, 跟住又係上星期自己驗到(用CB digital 顯示1-2wk),呢幾日個肚成日刺刺痛,痛又驚唔痛又驚,諗緊幾時去私家超好! 好唔踏實!但又要提自己要放鬆!

大宅

lovelyrabbits 發表於 16-6-2 18:39
驗到1-2好似又太早!
你14/15做,當你唔知幾時排卵,精子留3日,最遲都18/5排先中。
咁計返你dd可能1/6 wo ...
我其實早幾日再驗變左2-3 wk! 我因為3月小x, 4月30先黎返m, 跟住我14/5及15/5才開始唔避 dodo 諗住反正又捉唔到幾時排卵,咁好彩中就天意!而家又驚又喜!

大宅

happymelomelo 發表於 16-6-6 09:35
各位準媽媽,宜家應該係5週or6週,有無咩感覺,身體有無咩變化?分享下呀~
...
我有少少作嘔感覺!下腹左同右邊都間唔中 la 住痛!我淨係用過CB digital 驗到2-3 wk, 本身想今個星期直接搵個婦科照下,但問左幾個都會好full, 最快下星期先有位!之前小x過,有D擔心!

大宅

wingwingin 發表於 16-6-6 19:29
Same as u !
我都小x過1次 好唔安樂 27號先去私家睇
27號咪有排?我忍唔到咁耐!祝福你!希望大家今次都可以痴實有閃閃!

大宅

改造人 發表於 16-6-23 17:34
仁安人揮手睇下有無緣到時醫院見~
我都諗住仁安生,想開刀!預產期2月頭(而家啱啱10w)。想請問你已book 左醫生同床位未?應該幾時book?

大宅

benkwong 發表於 16-7-27 09:31
我都book左仁安醫生。但8月尾先有得睇第一次
哇咁full 架?請問你睇邊位醫生?

首頁

尾頁

跳至