婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

tracy916 發表於 19-2-2 14:15
我想問下大家意見~
奶奶31/1早排打掃除時係摺椅跌倒,當時C6話打999入公立醫院Check下,奶奶死都唔肯,最 ...

如果跌親果個係你自己媽咪,你唔睇住佢就得佢自己一個係屋企,你老公仲怪你唔同佢出去拜年丫?掉得返轉就得架喇~
發生意外無人想,剛新婚做人老婆就成熟小小,體諒下人啦!

男爵府

tracy916 發表於 19-2-2 15:59
我唔會某某然對一個人唔好~
只係呢7年,我奶奶都唔係對我好!佢點對我,我都記得一清二楚!
現家有事時候 ...

你何止心地差,直頭惡毒啦!你記得佢對你唔好,記實添呀!依家無人叫你對佢點好喎又唔係叫你照顧佢。呀媽跌親係屋企陪佢,無心情同你去拜年都唔得?霸道到呢~
你咁憎佢,應該自己去慶祝下啦!

男爵府

tracy916 發表於 19-2-2 16:57
你鍾意點講都冇問題,感受嘅係我不是你

睇你講既野都估到你有幾幼稚!
如果有日整親果個係你,你老公都照去街,搵呀媽飲茶,約朋友食飯etc... 到你需要人照顧但得返你自己一個係屋企果陣你咪慢慢感受囉!(如果咋,唔係咒你呀

男爵府

tracy916 發表於 19-2-2 19:51
我返工要忍同事!返到屋企忍屋企個兩件野!
咁邊個放過我呀?

原來你地一齊住
係你99逼你地一齊住定係你地無能力搬?間屋你都有份住,你99清潔屋企整親你仲咁冷血既..恐怖..新婚就講到要忍個老公仲同你99咁唔妥,點解要結婚..

男爵府

tracy916 發表於 19-2-2 22:10
唔係我想係到住!係我老公唔想搬出去....
因為驚佢一個人住~
老公由結婚到現家 都唔做家務呢!你係我點忍 ...

咁你點解要結婚呢...

男爵府

tracy916 發表於 19-2-2 22:29
我有叫佢諗清諗楚先同我結婚!
未結婚前仲有得揀!

你地未傾掂,你對佢咁不滿都結婚?唔結都結左啦!你咁執著第日有排你唔開心

男爵府

回覆樓主:

睇完樓主既回覆.. 你好不滿老公唔同你去拜年,因為你覺得個老公只係搵籍口唔去,你老公唔係孝順仔,同99住只因為想痴住呀媽,唔係想照顧呀媽,既然你話你99有返工又身體健康,如果有能力你可以同老公搬出去架,佢懶懶閒唔肯搬,又咩都唔理,有咩事就攞個呀媽出黎,樓主仲同佢結婚既?就咁睇似係你地無能力搬出去要痴99住多d囉!

男爵府

tracy916 發表於 19-2-3 11:26
佢主要想係到住原因 有個照應~
搬出去 一個人跌到識有人幫佢999
呢個最大原因。

你話99對你唔好,你都唔會對佢好,你又覺得你老公又成日擺呀媽上臺~你希望你個無本事既老公點樣平衡兩邊?最公平既方法就係你兩公婆搬走,你同男家不相往來,佢同女家又不相往來,咁你老公咪唔駛同你去拜年囉

首頁

尾頁

跳至