自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆 fukuoka_saga 的帖子

必埋飲奶力, 儲多d 供完樓, 細時洗費無咁勁, 到時更加諗都唔敢諗走,重大壓力

風流工的話, 你會諗, 車怕你呀, 老娘同你死過, 大不了返屋企坐, 咁高人工做咩走呀

儘快供完樓, 再有錢剩打風流工, 氣長都唔同

珍珠宮

ryan_mami 發表於 18-4-2 15:54
使錢模式好難改,尤其買餸,食開鱈魚扒好難轉食鯰魚柳,真係非常明白。
...
所以自細唔好緃, 有次係巴士, 個女人話唔敢比啊媽湊 bb 未識講野,但識食

完來啊媽日日蒸條游水魚啊b , 雪魚bb唔食飯架, 一無冷氣又嘈!

再大d 養唔掂, 我普通人唔係大富之家呀

珍珠宮

回覆 fukuoka_saga 的帖子

本著唔做果個大晒, 我死你都唔會好過

大家打份工啫, 去到咁儘呀, 被你迫走前爆你一WOK

條氣順D

珍珠宮

good_pig 發表於 18-4-2 20:29
但揾幾萬,響人地揾萬幾嘅面前講呢d, 咪超級老土怪
人地揾萬幾, 放工趕去街巿, 發愁唔知買咩, 諗耐d 又被檔主黑面, 去乞佢咁

揾四萬, 起碼解決好多問題啦!

珍珠宮

good_pig 發表於 18-4-2 20:31
d人話細路仔論盡,日日的士出入,我估要佢地坐地鐵可能想死添
而家d 細....

今日街頭街尾各一名, 一個打啊媽, 一個踢大家姊。

打啊媽果個, 舖頭啊姐出黎做和事佬, 係到 一喊
另一個,啊媽一路話緊, 啊仔出力踢家姊, 我係隔離都感受到腳風
出儘力唔係玩, 個細路一d 唔激動架, 發髀氣時一定更勁

兩個都未夠十歲, 細路緃開, 啊媽想轉工? 笑話黎架

珍珠宮

good_pig 發表於 18-4-2 20:59
冇架啦,人地細路咪由佢
隔離啊婆教, 要自細攞個主導權

啊婆個孫發爛: 我唔鐘意你呀

啊婆: 我洗咩你鐘意呀

第2日直頭交返比熄婦, 熄婦要開工, 死死氣求奶奶湊

細路一識聽, 要教過三歲成形lu 到中學巳經唔洗教
你睇城大學生會會長一個字威呀

首頁