跳至

首頁

尾頁

洋房

請問可否分享下子女在加拿大讀書同香港讀書既分別? 我女女現在一歲。

小朋友喺加拿大係幾歲開始入學的?在香港,一歲就讓小朋友上playgroup, 2歲上n班,3歲K1

可否分享下在加國讀書的校園生活?

為什麼大多數人都說在加拿大讀書比在香港讀書好?

謝謝(emoji)

洋房

leokmcheung 發表於 18-3-1 11:35
Public schools and Catholic schools are free from Grade 1 to Grade 12. That' is: from primary to hi ...

thank you for yr reply. how about kindergarten? need to pay school fee? how old of the children study in k1 ?

thanks

洋房

回覆樓主

我想讓女兒在溫哥華讀書,請問為小朋友選擇kindergarten 時,可在哪裡搵到學校的資料?在選校時有什麼要留意的地方呢?

洋房

dragonflies 發表於 18-3-6 06:59
我仔4歲,係香港讀完1年N班,過到黎溫哥華,要5歲先讀得kindergarten,但3歲開始就可以返preschool,日日返 ...

pre school係咪同香港既n班差吾多?
一日番幾多個鐘? 學費係幾多?
我都有考慮我女喺溫哥華讀書,可以喺邊度搵到學校的資料ar?
thank you

首頁

尾頁

跳至