自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主

同意蕭政楠呢套做得好,但人設、角色可發揮度都係蕭比馬明角色好,馬明角色根本就冇乜可以發揮,無線係咪有心捧人好易睇得出,呢套劇浪費了馬明。不過我自己呢套都鍾意睇劉心悠同蕭政楠呢一對,好襯令人看得投入。

子爵府

回覆樓主

點講呢。。。馬明好好戲又真係講唔上,但衰過他都仲有好幾位比大台吹捧中。 最少我認同他好仔、形象好、有觀眾緣,同埋覺得他不是偽人。 公平一點。。。近呢幾年大台有咩好角色比佢做過? 可以有發揮角色都冇乜,上次降魔的只係無心插柳。 今次任三恕角色更唔掂,比起何離同唐玄宗發揮、討好度差好遠。 馬明起心宮計主要作用係將新/舊女友比監制擺上枱做新聞,唔明點解呢個閒角要揾馬明去做。

子爵府

jtw_ki 發表於 18-6-23 21:30
講得冇錯,近幾年大台俾佢d角色十之八九都係膠劇膠角色,tvb對蕭正楠王浩信呢d後輩仲好過對佢, ...

大台想谷邊個就比好籌邊個,蕭政楠都係呢套角色較深情討好啫,事實他做小品喜劇做得唔錯。 另外有兩個先至捧到出曬臉,吹到神級演技但做套溏心3膠劇咪一樣原形畢露。 之前陳豪連接幾套膠劇,我都以為他演技回塘,點知一齣「誇世代」我對他另眼相看,上年視帝應該是陳豪。 劇本、角色有冇發揮真係好影響演員表現。馬明、煎pang 應該學陳豪、祥哥離開大台,等D高層繼續盲捧自己的愛將,默默耕耘起大台註定冇運行。

首頁

尾頁

跳至