自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

我都覺佢好肥好醜, 佢老公都係鬼之中算醜. 原來真人仲要咁cheap.

別墅

佢之前好似話好鍾意加拿大生活, 佢話佢老公兄弟一家住加拿大鄉下好正架. 話咩餐餐自己煮, 大時大節先叫pizza, 出門口個yard跑下, 就係好正好幸福既生活. 小朋友冇錢學琴, 要上youtube 自學, 好過香港的小朋友被迫咁多興趣斑...其實加拿大都大把好野食, 大把小朋友出去學琴,上興趣斑, 大把高級酒店, 美容院. 會唔會係佢的親戚窮, 所以住鄉下, 慳住洗, 佢就以為加拿大生活係咁.

別墅

greentea14 發表於 19-6-7 20:12
佢唔會捨得咁快搬去加拿大,搬咗仲邊有得R贊助, 酒店食住呀, 美容呀等等

...

唔明點可以R到贊助, 好心贊助搵個好樣d. KOL sell 野我好接受, 當明星睇, 靚野實多人鍾意, 但醜樣其實好反胃.

別墅

jin_mui 發表於 19-6-8 03:56
仲成日食免費自助餐,真係唔嫌自己肥,何來既自信

望住個肥人食野已經冇晒胃口, 可唔可以搵個樣靚+中等身材的? 定其實係佢sell緊減肥/gym?

別墅

greentea14 發表於 19-6-8 10:33
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22519484

6孩媽媽 最近有上tvb節目,講湊仔 ...

6孩媽媽有些地方真係勁既. 唔理扮定真, 佢言行都有文有路.

加拿大兩公婆都係sell神油. 做得呢d神油/傳消/保險kol...都係唔要面子, 有人講, 就算係負面野都已經win, 有noise 有hit rate 就當自己紅人. 肥都著bikini 可能係佢strategy, 出位身材加衣著成為佢標記.

好多sell野KOL 都好難頂.

別墅

duckduckbb31 發表於 19-6-8 09:53
好耐之前睇過
但真係好頂唔順冇再睇

有人講係益左佢, 佢呢d就係想咁.

別墅

greentea14 發表於 19-6-9 23:22
身型大大份,個樣又老積,仲成日用boy/girl, 男孩/女孩嚟形容兩公婆

佢講得有幾巴閉? 想8下

別墅

佢英文都差差地.
https://www.linkedin.com/in/saro ... riginalSubdomain=hk

別墅

greentea14 發表於 19-6-10 17:39
意思係,佢只係做個好短時間教師,但經常藉「前教師」 個身份嚟拎光環,講到自己係育兒專家,天下無敵

好 ...

係呀, 佢應該讀書成績差, repeat 好多年, 再asso, 再教院, 讀到25-26先畢到業. 做左唔夠一年教師就嫁左冇做. 咁既資歷唔係咩成就, 唔應該晒的, 不過這已經是佢的全陪. 記得睇過個訪問, 話自己28歲生b係好早, 好特別, 同齡朋友都未結婚. 其實28邊度早?

新聞主播, 香港小姐, 特首 呢d 係難做到既achievement, 就算只做了短時間之後用來自居都正常.

Golden 的留言好正.

別墅

jin_mui 發表於 19-6-11 02:53
得意咩?我覺得佢個女係mixed黎講真係相當唔得意,因為係得頭髮唔同色,其他根本同佢阿媽一樣樣

佢個仔就 ...

兩個細路都一般樣, 佢兩公婆就醜樣加肥. 一家人衣著品味唔掂. 佢成日sell異國愛情同靚靚mixed bb, 但佢本身好港女, 一家活動勁港style, 又住香港普通屋, 對外國文化認識唔多, 一家人顏值低.

你睇亞力媽, 媽媽樣唔靚但身材fit, 2個仔同老公堅靚, 衣著有taste, 明賣廣告都賞心悅目. 同埋人地真係住外國, 會分享外國生活文化.

6孩媽媽講野好淡定, 大方得體, 有教養, 有文化 (扮都要有料先扮都), 佢本身應該學歷高, eq高, 工作能力高. 加拿大新抱的訪問/廣告夾晒scripts 都講得唔好, 感覺"妹仔", 好怕羞咁.

別墅

greentea14 發表於 19-6-11 09:17
佢講過,一共考過5次公開試(HKCE +AL)

咁佢都溝到鬼算一大成就 (係唔係隻鬼識中文?), 雖然佢隻鬼唔係高質, 不過據佢講對佢死心塌地. 不如改sell "豬扒如何溝鬼佬", " 如何免費移民"...

別墅

greentea14 發表於 19-6-16 16:30
佢講過唔要似阿歷媽,唔會hard sell,要真心分享

講真佢hard sell過阿歷媽,佢sell來sell去pizza, buffet,神油, 減肥, 美容。。。邊樣關bb事?

同埋佢樣衰好多, 點同人比? 但人地唔鍾意係佢個樣+身材, 唔係因為佢sell野囉。一個明星靚女接廣告sell野, 唔會有人唔鍾意架, 仲會多左粉絲。

首頁

尾頁

跳至