懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

之前發現胎沒心跳,十二月中左右喺醫院塞藥做藥流,當晚劇痛左一晚,排了好多血塊,到琴日番醫院照,醫生說仲未清晒,叫我用多次藥,但今次俾藥我食,但我琴日朝早食完藥,下午肚痾左兩次,到而家都無痛過,同上一次分別好大,我好擔心。。
有無sis 之前試過食藥?情況係點?
因為我睇d post 有d係含脷底藥,有d又食幾次藥,我只係一次過吞左三粒藥丸

別墅

jessie818yip 發表於 19-1-3 16:11
我都係12月中藥流,我31/12返威記複診只是流VV驗孕,醫生話驗孕棒呈陰性代表已經排清唔需要再複診叫我可以 ...

咁你上次藥流後有無見到有組織排出?
如果有可能真係清左,而血我醫生都說係會流好耐,上網都見有人咁講,但點解你個醫生吾再幫你照陰照睇多次既

別墅

jessie818yip 發表於 19-1-3 18:14
醫生話我拿去化驗既嘢係胎組織,驗孕棒又陰性所以無必要照,我28/12因為我個婦科醫生放大假,轉左私家婦科 ...

咁唯有信醫生啦!到時再照多次,肯定d
你都好過我,我都吾見有組織排出,咁你係食藥定塞藥架?

別墅

tongyuenyuen 發表於 19-1-3 18:24
我12月頭照無心跳,藥流當晚肚好痛,但無咩血,所以過兩日我買益母草煲黎飲,當日有肚痛,屙左胎組織,屙完 ...

可吾可以俾你中醫資料我啊?我都想試下中醫。。。我而家只想盡快排清。。我琴日食完藥,肚痛都吾痛下,唉

別墅

tongyuenyuen 發表於 19-1-3 18:50
同埋你係咪無去照過清唔清呀?我睇呢個中醫前兩日睇過另一個,佢開了生化湯,我唔係幾想飲,怕傷,跟住我飲 ...

我琴日去覆診,照左呀,醫生說胎囊就見吾到,應該清左,但仲見到有其他未清得晒,所以叫我食藥。

你意思係你睇另一個飲完生化湯無反應,跟住再睇而家呢個,就清到?

別墅

tongyuenyuen 發表於 19-1-3 22:56
回覆 sammihysteric 的帖子

係呀,生化湯飲完無反應,過左兩日我就睇李醫師,醫院醫生話我得番好少組織痴 ...

但你話飲完多左血,佢開咩俾你飲呀?

別墅

tongyuenyuen 發表於 19-1-4 10:54
佢話係活血化瘀的,排血,佢話d人古時生唔出,用中藥幫助生產,類似呢d湯,如你需要,可比藥單你參考下。
...

好啊,可否俾資料我丫

別墅

Wendyyyyy 發表於 19-1-4 11:32
我兩年前到家計會藥流(當時9週半)藥流前一天到家計會食咗一粒藥無特別,正式落個日再到家計會食第二粒藥 ...

咁食第二次藥後就排乾淨嗎?
我係上次塞藥當晚痛了一晚,之後都無乜痛,但血keep住有,醫生話正常
其實惡露係點既,咩色?我都吾知我有否排出惡露

別墅

kayi1030 發表於 19-1-4 13:37
我之前都係,第一次自然排出清唔哂,醫生叫我再食藥,如果一星期後再照都未清就要做手術,我返屋企食完藥幾 ...

希望我都好好似你咁肚痾後就排清左啦,不過我無發覺有組織排出來,但我要兩星期後先覆診,唉,我都吾想等咁耐
聽日決定睇一睇中醫

別墅

kayi1030 發表於 19-1-4 14:11
我果時都唔覺得有組織排出架,而且痾完就冇再痛過,以為藥流對我冇效失敗左,擔心左成個星期,仲搵哂做手 ...

咁都好啊 希望我下次照都排清晒啦
唉 真係身心煎熬 我想快d排清佢好好養身

首頁

尾頁

跳至