夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

3000問心平時計差唔多啦
早餐要揀食包/食茶記/飲茶已經差好遠
男人揀野食好多真係平過女人
對食野質素要求冇咁高
利申男同你情況一樣
但3000正常夠用

仲有jm講咩出街食飯應該男人俾
冇錯俾係風度
但點解出去食飯就唔係用係個家度而係男人自己開支?
如果係用係個家度係家用到扣都好正常吧?
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

子爵府

Miulo 發表於 18-4-4 12:54
男人3k日常用梗係夠用啦,你洗你自己喎。3k當家,自己加小朋友,家庭日用品,我真係唔知你條數點計囉,就算 ...

幾時講過3000係使自己
唔識睇字?
8日用3000唔係做唔到既野囉
我就係咁過緊
可能正負500但拉勻一定做到
你話包埋水電煤就唔得姐

一時又話小朋友要營養
出得街食仲講咩營養呀自己煮啦
唔通營養餐就有營養咩
出得去食有幾多唔重味精

子爵府

Miulo 發表於 18-4-4 12:54
男人3k日常用梗係夠用啦,你洗你自己喎。3k當家,自己加小朋友,家庭日用品,我真係唔知你條數點計囉,就算 ...
就咁計下啦
早餐麵包8蚊個
晏晝當39蚊一個薩XX意粉/譚
晚餐當60
(39+8+60)*3*8=2568
仲有432買日用品
唔夠用8日既話應該諗下點用到咁多
要慳根本好多方法
C9唔係好叻格價既咩
我諗我一個大男人唔會計得好過女人

我支持男人既零食係自己買
好似睇波時啲零食都係我自己出,私人娛樂費來

子爵府

Nancy20090615 發表於 18-4-4 14:12
你又知樓主老公好似你咁無要求? 咁無要求樓主唔使頭痕喇. 就係叫佢一家食乜都佢老公做負責比錢果个, 見 ...
所以我先講唔好講到3000/8日係唔可能
同埋我咁樣就叫冇要求嗎
我以為薩XX已經係抵食得來味道唔差

如果再有要求就請自費
但講到唔可能既話
就過分了

子爵府

Miulo 發表於 18-4-4 14:58
我咪話你哋男人食自己3K梗係可以啦。無話你唔得呀,係叫你拎3k當家呀。你明唔明呀,要同樓主一樣開支呀。 ...
係三人分量喎
你嬲得滯數都唔識睇

子爵府

Miulo 發表於 18-4-4 15:18
唔識係你呀,你之前邊忽有寫話8日用3k呀。你係咪有讀寫障礙呀?我3k唔係阿媽一個人食,仲有小朋友,如果因 ...
題目咪寫咗一個月星期六日用3000
我需要重覆題目講既野先得?
定你要執著有啲月份係有5個星期六日?

子爵府

queeniesuen 發表於 18-4-17 18:01
3000蚊一星期係足夠,但3000一個月梗係唔可能啦!你叫佢自己持家一個月,就知呢3000大洋有幾易用完(emoji) ...
3000一星期即係得2日...
一日用1500唔係日日名貴餐廳出入
咩都夠啦

子爵府

菇芝bebi 發表於 18-4-19 01:09
你條數係一個人,樓主條數係一家人,你計錯數啦!

你確定係我計錯數?
你一個人食3個餐架?

子爵府

菇芝bebi 發表於 18-4-19 09:03
早餐麵包8蚊個
晏晝當39蚊一個薩XX意粉/譚
晚餐當60
等等先..
你仲未答我我點計錯數
我係講緊唔係做唔到
你亦唔好認定樓主老公一定做唔到
事實上男人食野絕大部分都求其過女人
大部分基層都係咁生活
至少我都係差不多(早餐唔只要一個包既但我計過使用都係差不多)
冇錢就要一齊捱架啦
俾得3000咪有3000既生活

樓主一樣可以俾單老公睇
咪俾佢睇下自己嘔突幾多

首頁

尾頁

跳至